1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ünsal Ailesinden Teşekkür Mesajı
KAÜde TÜBİTAK Eğitim TOPLANTISI

KAÜ'de TÜBİTAK Eğitim TOPLANTISI

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve TÜBİTAK İşbirliğince 'Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı' düzenlendi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ve TÜBİTAK İşbirliğince “Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı” düzenlendi.

KHA'nın haberine göre, Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonundaki etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, TÜBİTAK adına Tarım, Orman ve Veterinerlik Araştırma Destek Gurubu Genel Yürütme Kurulu (TOVAGGKY) Sekreter vekili Prof. Dr. Cengiz Sancak, Rektör yardımcılarından Prof. Dr. Mitat Şahin, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Yüksek, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsoy Aksoy, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhattin Yazoğlu, Veteriner Fakültesi Dekan yardımcılarından Prof. Dr. Attila Akça, TÜBİTAK adına Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UİDB) Uzmanlarından Betül Macit, Bilim İnsanları Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Uzmanlarından Duran Meşe ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, toplantının açılış konuşmasını yaparak, Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında son yıllarda gerçekleştirdiği atılıma vurgu yaparak Üniversitemizin de bu süreçte yer alabilmek ve katkı sağlayabilmek adına gayret gösterdiğini, bilimsel çalışmalara ve projelere destek verdiklerini ve bundan sonra da bu desteklerinin süreceğini belirtti. 2010 yılında 180 öğretim üyesi, 493 öğretim elemanı iken şuan itibariyle, 271’i öğretim üyesi, 622 öğretim elemanı olmak üzere toplamda araştırmacı sayının 693’ü bulduğuna dikkat çeken Özcan, arzu edilen hedefe ulaşmak için yoğun çaba içinde olduklarını ifade ederek, Merkezi Araştırma Labaratuvarının da inşaasına bu yıl içinde başlanılacağının müjdesini verdi.

TÜBİTAK adına TOVAGGKY Sekreter vekili Prof. Dr. Cengiz Sancak, “Başarılı Proje Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar”, UİDB Uzmanlarından Betül Macit, “Uluslararası Programlar Tanıtımı”, BİDEB Uzmanlarından Duran Meşe de, “Bilim İnsanı Destek Programları Tanıtımı” ve “Başarılı Olmak İçin İpuçları” konularında akademisyenler ve araştırmacıları bilgilendirdiler.

Son olarak KAÜ akademisyenlerinden, merak ettikleri hususlara yönelik, yöneltilen soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.