1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erciş Belediyesi 5 Mahalle 5 Semt Spor Sahası Yapıyor
KAÜde Mezuniyet Töreni DÜZENLENDİ

KAÜ'de Mezuniyet Töreni DÜZENLENDİ

Kafkas Üniversitesi (KAÜ)'de 2012 Akademik yılı dolayısıyla mezuniyet töreni düzenledi.

A+A-

Kafkas Üniversitesi (KAÜ)'de 2012 Akademik yılı dolayısıyla mezuniyet töreni düzenledi.

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, geçmişten günümüze bakıldığında sanayi, teknoloji, sağlık gibi alanlarda ilerlemenin en büyük sermayesinin yetişmiş insan olduğunu, bunun da ana kaynağının üniversiteler olduğunu söyledi.

Özcan, 80 programda mezun veren ve 20. yılını geride bırakan üniversitenin, bu yıla kadar 20 binin üzerinde genci mezun ederek, ülkelerinin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Özcan, "Bu yıl mezun edeceğimiz yaklaşık 2 bin 500 öğrenciyle gururumuz ve mutluluğumuz daha da artmaktadır" dedi.

Prof. Dr. Sami Özcan, "Üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir. Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizin pek çok alanda olduğu gibi bilimsel alanda da Kafkaslara ve İç Asya'ya açılan kapısı konumunda olan Kafkas Üniversitesi, tarihi bir sorumluluğu omuzlarına almış bulunmaktadır. Bu anlamda üniversitemiz bölgemizin zayıf ve güçlü yönlerinin risk analizlerini yaparak, büyüyen Türkiye'nin bilimsel ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlarla öğrenci mezun etmeyi bir misyon olarak kabul etmektedir" diye konuştu.

Bugün Kars'ta yaşayan her 9 kişiden biri üniversite öğrencisi olduğunu kaydeden Rektör Özcan, özetle şunları söyledi:

" İçinde yaşarken bunun farkına varmasak da Kars bir eğitim-kültür kenti olma yolunda çok önemli mesafeler kat etmiştir. Üniversitemize her yıl büyük çoğunluğu bölge dışından olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 öğrenci kayıt yaptırmaktadır. Ulusal ve Uluslararası deneyim ve birikime sahip, özverili öğretim elemanlarımızla yürütülen eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı bakımından oldukça iyi bir konumdadır. Özellikle son bir yılda Üniversitemizin değişik birimlerine 63 araştırma görevlisi, 17 öğretim görevlisi, 5 okutman ve 1 adet de uzman alımı yapılmış böylece geleceğimize yönelik olarak akademik kadromuz daha da kuvvetlendirilmiştir. Bu alımlar önümüzdeki dönemlerde de aynı prensipler çerçevesinde devam edecektir. Bunun daha ilerilere götürülmesi Kamu kuruluşlarının yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşları ve hepimizin öncelikli görevi olmalıdır. Bizler Kafkas Üniversitesi İdaresi olarak her bakımdan övünç duyacağımız biz üniversite şekillendirme gayreti içinde olacağız. Üniversitemizin daha da ilerilere gitmesi için Kars halkına da önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda destek verdiğiniz ve artık bizim çocuklarımız olarak gördüğümüz öğrencilere göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı huzurlarınızda Kars halkına teşekkür ederim. Kafkas Üniversitesi mezunları olarak, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarıyla aydınlattığı yolda ilerlemekten hiçbir zaman vazgeçmeyiniz. Aziz milletimizin sizlere duyduğu güvene layık olarak, Cumhuriyet'i tüm değerleri ve kazanımlarıyla geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağınıza yürekten inanıyorum.Ülkemizde cehalet, gaflet, dalalet içinde bulunabileceklerin varlığını akıldan çıkarmayarak, size emanet edilen geleceğe güvenle bakınız. Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizin daha müreffeh seviyelere ulaştırılması için, ivmesini bilimden alan duyarlı ve çağdaş gençler olarak yetkin donanımlarla mezun oluyorsunuz. Kendinize güveniniz ve mezuniyetinizden gurur duyunuz.

Sevgili Gençler, bugün sevinci, hüznü ve gururu birlikte yaşıyoruz. Çünkü artık, belki ailelerinizden daha fazla vakit geçirdiğimiz, sevgili arkadaşlarınızla ve hocalarınızla vedalaşma zamanına gelmiş bulunmaktasınız.

Vedalaşmak; kopmak, ayrılmak, unutulmak demek değil, yeniden karşılaşıncaya kadar hoşça kal demektir. Sizlerle yeniden karşılaşmak umuduyla hepinizin baba ocağı olarak görmesini istediğim Üniversitemizden sizleri uğurlarken, hoşça kalın diyorum. Gözlerinizden öpüyor, yeni yaşamınızda sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi bildirerek saygılar ve sevgiler sunuyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Üniversitede ilk 3'e giren öğrencilere plaket ve hediyleri verildi. Daha sonra öğrenciler 10'dan geriye sayarak keplerini havaya fırlattılar.

KAÜ'de düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkanı Yardımcısı Haydar Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar, Rektör Yardımcısı Mithat Şahin, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı. KAÜ'den 2 bin 500 öğrenci 2011-2012 eğitim-öğtetim yılında mezun oldu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.