1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eğitim Toplantısı Yapıldı
KAÜ Öğrencilerine SLOGAN CEZASI

KAÜ Öğrencilerine SLOGAN CEZASI

Kafkas Üniversitesi öğrencisi Lokman İ., Rıdvan Ö., Özgür T., yasadışı slogan attığı gerekçesi ile 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Kafkas Üniversitesi öğrencisi Lokman İ. (25), Rıdvan Ö. (23), Özgür T. (24), yasadışı slogan attığı gerekçesi ile 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

PolitiKARS'ın haberine göre, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile birlikte yapılan gösteri ve basın açıklamalarında PKK propagandası yaptığı iddiası ile tutuklu yargılanan Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden Lokman İ. (25) ile Rıdvan Ö. (23) ve tutuksuz sanık Özgür T. (24) Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'övücü mahiyette' PKK propagandasını yaptıkları gerekçesi ile 3713 Sayılı TMK’nın 5/2 maddesi ile TCK 314-2 kapsamında 'PKK Üyesi' olmak suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Polis kamerasındaki görüntülere göre; “16 Ocak 2010, 15 Şubat 2011 tarihlerinde yapılan gösteri ve basın açıklamalarında ‘yasadışı slogan’ attığı gerekçesi ile Kafkas Üniversitesi öğrencilerinden Lokman İ. (25) ile Rıdvan Ö. (23) ve tutuksuz sanık Özgür T. (24) 6 ile 8 yıl hapis istemiyle yargılandıkları Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi.

Tutuklu yargılanan Lokman İ. Rıdvan Ö. İle tutuksuz yargılanan Özgür T. ,”Biz örgüt adına faaliyetle bulunmadık. Öğrenci olarak katıldığımız etkinlik var. Suçlamaları kabul etmiyoruz” dediler.

6’ŞAR YIL 3’ER HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Lokman İ., Rıdvan Ö. ile tutuksuz yargılanan Özgür T’nin "TCK’nin 314-2 ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 5-2 maddesi kapsamında örgüt üyeliği ve örgüt propagandası yapmak suçlarından"  6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verilmesine karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum