1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü Paneli Gerçekleştirildi
Karstaki Yollara Geçici Asfalt YAMA

Kars'taki Yollara Geçici Asfalt YAMA

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İnönü Caddesi'nin bozulan asfaltını keserek yama yaptı.

A+A-

Kars Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İnönü Caddesi'nin bozulan asfaltını keserek yama yaptı.

Uzun ve ağır geçen kış ayında Kars'ın araç trafiği yükünü çeken İnönü Caddesi'nin asfaltında bozulan yerler önce kesildi. Kesilen yerlerin temizlenmesiyle birlikte üzerine asfaltı atıldı.

İHA'nın haberine göre, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bu yıl asfalt çalışmlarına ağırlık vereceğini söyledi.

Bozkuş; "İnönü ve Faikbey Caddesi'nde aşırı yükten dolayı yapılan asfaltta bozulmalar olmuştu. Havaların ısınmasıyla beraber bozulan yerler, keserek yama yapıyoruz. Zaten yaoılan asfaltın iki tabakasını atmıştık. Asıl asfaltı bu yıl yapacağız. Yani önce yapılan asfaltın üzerine aşınmaz tabakasını atacağız. Bu kalıcı olacak" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, öncelikli işlerinin yol olduğunu ve Kars'ın yollarının yapımına havaların ısınmasıyla birlikte başlayacaklarını kaydetti.

YAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yollarının bozulmasındaki en büyük etkenin alta yapı çalışmlarından kaynaklandığının altını çizen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; "Biz kalitesiz asfalt yapmadık. Yapılan asfalt karayolları kanununa uygun olarak yapıldı. Ancak sizlerde takdir edersiniz. Biz şehirin altını kazdık. Yani alt yapı yapıldı. ve zeminde çökmeler olacaktı. Bundsan dolayıda koruyucu tabakayı atmadık. Gayette olumlu oldu. Eğer koruyucu tabakayıda atmış olsaydık. Gerçekten yollar istediğimiz gibi olmazdı. Biz bekledik, inceledik, gözlemledik buna görede tedbirlerimizi aldık. Yani olması gereken oldu. Asaltın bozulması gayet normaldir. Biz kalıcı tabakıyı attıktan sonra trafik şeridide çizildimi Kars çok güzel olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.