1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mezitli’de Sokak Hayvanları Mutlu
Karsta Operasyonlar Protesto EDİLDİ

Kars'ta Operasyonlar Protesto EDİLDİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Örgütü, yapılan son operasyonları kınamak için basın açıklaması yaptı.

A+A-

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kars İl Örgütü, yapılan son operasyonları kınamak için basın açıklaması yaptı.

Şırnak’ın Uludere İlçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan operasyon sonucu yaşamını yitiren 12 PKK'li için Kars'ta BDP Partisi İl Yönetimi karafından protesto edildi.

Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada: " 13-14 Mayıs tarihlerinde yapılan askeri operasyonlarda 12 PKK gerillası savaş suçu işlenerek katledilmiştir. Şırnak’ın Uludere İlçesinde günlerce sürdürülen operasyon sonucu gerçekleştirilen bu katliam, AKP’nin Kürt Sorunu konusunda gerçek tutumunu net olarak gözler önüne sermiştir. Kürtlere karşı her türlü hukuksuzluğu, haksızlığı, zulmü yapan AKP, geldiğimiz aşamada bir imha politikası devreye koymuştur. Bu imha politikası çerçevesinde başlatmış olduğu kapsamlı operasyonlarla, bir ay içinde yaklaşık 40 gerilla yaşamını yitirmiştir.

Yapılan bu katliamlar, AKP’nin genel seçimler öncesi Kürtleri sindirme, taleplerinden vazgeçirme ısrarıdır. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’na karşı gelişen olumlu havayı içine sindiremeyen AKP ülkeyi savaşa sürüklemektedir. Halkın demokratik Bloka umut bağladığı böylesi bir dönemde kapsamlı bir tasfiye planını devreye koymuştur.

İki dönemdir Kürt sorununu demokratik yöntemlerle çözeceği sözünü vererek iktidar olan AKP, Kürtlerin bu dönem kendisine kanmayacağını görmüş ve savaş ilan etmiştir. Kürtlere “ya taleplerinden vazgeçer bana oy verirsin ya da seni yok ederim” demektedir. CHP ve MHP gibi Kürt illerinden silineceği endişesi içinde olan AKP, seçimlerde Kürtlerden oy almak için her türlü hukuksuzluğu, baskıyı yapmaktadır. Çünkü Kürt halkının artık kendisinden umudunu kestiğini anlamıştır.

PKK’nin 12 Haziran seçimlerinin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için ilan ettiği ateşkes kararına rağmen operasyonlara bir gün bile ara vermemiş, savaş hukukunu çiğneyerek onlarca Kürt gencini acımasızca katletmiştir. Bizlere açıkça iftira ederek halka baskı yapmakla suçlayan AKP, şehir merkezlerinde, ilçelerde, köylerde evlere kadar girerek halk üzerinde terör estirmektedir. Tüm illerde olduğu gibi Kars ’tada gözaltı ve operasyonlar devam etmekte parti çalışanlarımız ve yöneticilerimiz tutuklanarak Kars halkına göz dağı verilmektedir.

Kürt sorununda kalıcı demokratik bir çözüm geliştiremeyen AKP, 90’lı dönemlerde uygulanan yöntemleri yeniden denemeye başlamıştır. Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşlerimin sorunu vardır diyerek Kürt sorunu gerçekliğinden tamamen uzaklaştığını ortaya koyan Erdoğan, taleplerinden vazgeçmeyen Kürtleri imha etme kararı almıştır. Kürt sorununda iktidarı boyunca izlemiş olduğu oyalamacı, göz boyamacı tutumunun gerçek fotoğrafı , baskı, asimilasyon, hapishane, yoksulluk, savaş, ölüm ve gözyaşı olmuştur. Kürt halkına, çocuklarının bombalarla paramparça edilmiş bedenlerini dağlarda toplamaktadır.

Bu operasyon Başbakan Erdoğan’ın kararıdır. Hepimiz bu vahşetin tanığıyız. Bu beşeriyetini yitirmişliktir. Anaların gözyaşını dindirme sözü veren Erdoğan’ın annelere reva gördüğü çocuklarının, ellerli kolları kesilmiş, gözleri çıkarılmış, yakılmış bedenleridir. Bu tutum iktidarın, anayasal bir statü isteyen Kürtlere karşı bundan sonra izleyeceği politikanın temel argümanı olmuştur.

AKP kendi iktidarını güçlendirmek için, barış içinde ve eşit yurttaşlar olarak yaşayabileceğimiz bu toprakları, kan gölüne çevirmiş, savaşı boyutlandırmıştır. Dağlarda Kürt avına çıkarak toplumsal barışı zehirlemektedir. Cumhuriyet tarihi boyunca her türlü baskı ve katliama maruz kalan Kürt halkı, taleplerinden bir adım geri atmayacaktır. Dağlarda öldürülen çocuklar bizim çocuklarımızdır. Onları sahiplenmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkeye barış ve demokrasi gelinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.

Yaşasın Kürt Halkının Demokratik Mücadelesi! Yaşasın Halkların Kardeşliği! " ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum