1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. DİGOR

  4. Digor Robot Bilim Takımı Ankara’da Kars’ı Temsil Etti
Karsta Borçlu İşsiz İntihara KALKIŞTI

Kars'ta Borçlu İşsiz İntihara KALKIŞTI

Kars'ta uzun kalan ve bu nedenle borçları biriken 28 yaşındaki genç adam girdiği bunalımdan kurtulamayınca intihara kalkıştı.

A+A-

Kars’ta uzun süredir işsiz kalan ve bu nedenle borçları biriken 28 yaşındaki genç adam girdiği bunalımdan kurtulamayınca intihara kalkıştı. Belediye binasının üçüncü katına çıkarak kendini aşağıya atmak isteyen genç son anda paltosundan yakalanarak kurtarıldı.
Edinilen bilgilere göre; Kars merkez Halit Paşa Mahallesi, Çal Sokak, 49 nolu evde ikamet etmekte olan 8 yıllık evli Metin Kat geçici olarak girip çıktığı işlerle evini geçindirmeye çalıştı. Geçim sıkıntısının sürekli olduğu yaşamlarına, şu anda 7 yaşında olan Dilara katıldı önce. Ardından 4 yaşında ki Ferhat ve henüz 6 aylık olan ve her şeye rağmen hayata hep gülümseyerek bakan Derya katıldı sonra.

Kısa süreli işlerin ardından bir yıl önce Metin Kat’a, İş Kur İl Müdürlüğü aracılığı ile Kars Belediyesi’nde “talih güldü nihayet” dediği temizlik işçiliği işi bulundu.. Müraacat etti, işe başladı. Uzun sürmedi gülen talihi. 6 ay çalıştıktan sonra işten çıkarılması bunalımlı günlerinin başlangıcı oldu.
ÜÇ- BEŞ AYLIK SİGORTA YARDIM KÖMÜRÜNDEN ETTİ
Kısa süreli de olsa sigorta yapıldığı için iptal edilen kömür yardımının kesilmesiyle kış ortasında yakacaksız kaldı önce. Elektrik, su, bakkal derken biriken borçlara kiranın da eklenmesiyle evine giremez oldu sonra.
Ne hasta olunca doktora gidebildiler, nede karın dolusu yemek yiyebildiler. Kıt kanaat yaşam derdi çocukları çok etkileyince çareyi baba evine sığınmakta buldular. Borçlar yüzünden mahalleye bile uğrayamaz hale gelen Metin Kat defalarca Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a giderek iş istemesine rağmen olumlu yanıt alamadı.
Bir sabah erken saatlerde evinden çıkarak iş bulmak üzere birkaç yere uğradıktan sonra yeniden belediyeye gitti. Bütün ısrarlarına rağmen iş yok denilmesinin ardından bir anda koşarak belediyenin üçüncü katına çıktı. Belediye çalışanlarının ikna çalışmaları boşa gidince polis çağrıldı.

“AÇIZ…İŞ İSTİYORUM…BORÇLARIMDAN UTANIYORUM.”

Metin Kat, aşağıda gördüğü kalabalığa doğru bağırarak, ailesinin aç olduğunu ve işi istediğini haykırdı. Şimdiye kadar hep namusuyla çalışarak evini geçindirdiğini ve hiç borcu olmadığını ancak bir müddettir iş bulamadığından dolayı biriken borçların nasıl utandırıp, bunalıma soktuğunu, buz gibi havada titreyerek yarım yamalak anlatmaya çalıştı.
Kısa sürede olay yerine gelerek Metin Kat’ı ikna etmeye çalışan polislerden bazıları arka taraftan çıkarak yanına kadar sokuldu. Uzun bir müddet yapılan teselli ve ikna çalışmalarının ardından camdan uzaklaştırılan Kat, polis ekipleri tarafından karakola götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Olayın ardından evinde gazetecilere açıklama yapan talihsiz genç, iş bulmaktan başka bir şey istemediğini ve bulamazsa çocuklarının aç kalacağını, bu nedenle onları da kendiyle beraber Kars Valiliği önünde yakacağını gözyaşları içerisinde anlattı.

BABALARINA İŞ KENDİLERİNE EKMEK İSTEDİLER.

Eşi, 1985 doğumlu Semra ise çektikleri sıkıntıları anlatarak; eşine ve ailesine yardım edilmesini istedi. Semra Kat yaşadıklarını şöyle anlattı; “Ben ve kayınvalidem eşim işten çıkarıldıktan sonra defalarca belediye başkanına gittik. Belediye Başkanı ile görüşüp eşimi yeniden işe almasını istedim. Sayın başkan bize söz verdi; “eşin yarın gelip işe başlasın” dedi. Eşim her gidişinde eli boş döndü. Ben ve eşim çocuklarımızla kirada oturuyoruz, açız, borcumuz var. Kızımın okula gidecek ayakkabısı yok. Ev kirası borcumuz, elektrik borcumuz ve bakkal borcumuz var. Ne olur başkan eşime iş versin” diye yalvarırken hıçkırıklarına engel olamadı. Çocuklar ise yalvaran gözlerle bakarak; babalarına iş, kendilerine sadece ekmek istediklerini söylerken, 6 aylık Derya ise annesinin kucağında ne olup bittiğinden habersiz gülümseyerek bakıyordu etrafa.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.