1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Bir Garip Temizlik UYGULAMASI
Karsta Bir Garip Temizlik UYGULAMASI

Kars'ta Bir Garip Temizlik UYGULAMASI

Türkiye'nin en geniş kaldırımları içinde sayılan Kars merkezindeki kaldırımlardaki buz kütleleri, tonlarca ağırlıktaki iş makinaları ile kaldırılıyor.

A+A-

Kars Belediyesi, buzla mücadele çalışmalarını iş makineleriyle sürdürüyor. Kaldırımlardaki buz kütleleri kepçelerle temizleniyor.

Kars Belediyesi, Türkiye'nin en geniş kaldırımları içinde sayılan kent merkezindeki kaldırımlardaki buz kütlelerini, tonlarca ağırlıktaki iş makinaları ile kaldırıyor.

BİR GARİP UYGULAMA

KHA'nın haberinde, Ülke genelinde bahar havası etkili olurken, kıştan kalan kar birikintileri ve buzla mücadele sürüyor. Kars Belediyesi ekipleri tüm imkanları seferber ederek vatandaşlara adeta işkence haline dönen kaldırımlardaki buz kütleleriyle mücadelede ilginç yollara başvurdu. Geniş kaldırım avantajını fırsata çevirerek, temizliği iş makineleriyle yapmaya başladı. Kepçelerle bile güçlükle kırılan buz kütleleri itinayla parçalandıktan sonra kamyonlara doldurularak Kars Çayı’na taşınıyor. Bir kepçe kaldırımdaki buzları alırken, diğer kepçe de kaldırımdaki ağaçların arasındaki buzları temizledi. Kısa süreliğine trafiğe kapatılan caddede kamyonlar ise sürekli kar taşıdı. Zabıta aracı da kaldırım kenarına park eden araçların kaldırılması için anons yaptı.

Belediye Başkan yardımcısı İsmet Yılmaz da GAMP Caddesi kaldırımlardaki buz operasyonunu bizzat takip etti. Kars’ın tarihi ve kültürünün yanında geniş kaldırımlarıyla da adından söz ettirdiğini söyleyen Yılmaz, bu yıl ağır kış koşullarının yaşandığını ve aylardır sürekli kar ve buz temizliği yaptıklarını söyledi. Kaldırımlardaki buz kütlelerinin yer yer 1 metreyi bulduğunu da belirten Yılmaz, insan gücüyle kaldırılması güç olan buz kütlelerini kepçe desteğiyle kaldırdıklarını ifade etti. 1 Nisan itibariyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatılacağını da kaydeden Yılmaz, belediye ve halk işbirliği ile birlikte herkesin kent temizliğinde bir araya gelmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.

KALDIRIMLARA ZARAR VERİLİR!

PolitiKARS.com'a açıklamada bulunan çevre sakinleri, "Uygulamanın çok ilkel olduğu ve bu tarz çalışmaların kaldırımların ömrünü kısalttığı şeklindeydi. Temizlik işlemi genelde kar yağışını takiben eden dönemlerde ve küçük makinalarla yapılır, Kars Belediyesi bir kış boyunca karla mücadele yapmadı... baharla birlikte sözüm ona kar mücadelesi yapıyor. Erzurum Belediyesi'nden bu işi öğrensinler..." şeklindeydi.

İlgili Haber

BOZKUŞ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kent halkını güzel günlerin beklediğini söyledi.

AA'nın haberinde, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, düzenlediği basın toplantısında kent halkının bu yıl içilebilir, kullanılabilir temiz bir suya kavuşacağını belirterek, tek şansızlıklarının fazla kar yağması olduğunu kaydetti.

Halkın sorunlarını ve tepkilerini dile getirdiğini ifade eden Bozkuş, şöyle konuştu: "Hemşehrilerimizle beraber çalışırsak, onlarda yanımızda olursa çok mutlu olacağız. Bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Kars halkını güzel günler bekliyor. Umutları inşallah ümitsizlik olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.