1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kars'ta BDP'lilere 8 Mart SORUŞTURMASI
Karsta BDPlilere 8 Mart SORUŞTURMASI

Kars'ta BDP'lilere 8 Mart SORUŞTURMASI

Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne katılan 30 kişi hakkında soruşturma açıldı.

A+A-

Kars'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne katılan 30 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Kars'ta hiçbir olayın yaşanmadığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne katılan 5'i kadın 25'i erkek olmak üzere 30 kişi hakkında "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet etmek" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında 30 kişi Kars Emniyet Müdürlüğü'ne ifadeye çağrıldı. BDP Kars İl Başkanı İdris Ağbaba, açılan soruşturmaya tepki gösterdi.

Seçimlerden önce Kürt halkını sindirme amaçlı olarak soruşturmaların açıldığını belirten Ağbaba, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ben de dahil, hakkında soruşturma açılan 7 yönetici arkadaşımız herhangi bir slogan atmadı. Ama görülüyor ki; AKP zihniyeti olaysız ve sessiz geçen Kars gibi bir yere bile soruşturma açarak, gerçek yüzünü gösteriyor" dedi.

İfade vermeye gideceğini, ancak ifadesinin Kürtçe alınmaması durumunda ifade vermeyeceğini belirten Ağbaba, açılan bu soruşturmayı kınadıklarını belirtti.

İlgili Haber

BDP'li Kadınlar Polisi PROTESTO ETTİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.