1. HABERLER

  2. Kars'ta Kerbela Şehitleri ANILDI
Kars'ta Kerbela Şehitleri ANILDI

Kars'ta Kerbela Şehitleri ANILDI

Türkiye'nin her yerinde Karbela şehitlerini anma törenleri düzenlendi.

A+A-
Muharrem ayının 10. gününde Türkiye'nin her yerinde Karbela şehitlerini anma törenleri düzenlendi.
Kars'ta Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin 1370. yılı nedeniyle anma töreni düzenlendi.



Hz. Ali Camisi önünde toplanarak, Türk bayrağı, Hazreti Ali ve Atatürk'ün posterini taşıyan binlerce kişi, sine ve zincir vurarak Ehlibeyt Işıklı Camisi'ne daha sonra da Garnizon Şehitliği'ne yürüdü.
Garnizon Şehitliği'nde düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
İl Müftüsü İlyas Gümüş, törende yaptığı konuşmada, Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 72 kişinin Kerbela'da şehit olmasının çok sayıda kişinin bir araya gelmesi için vesile olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:
''Kendilerini rahmetle anıyoruz. Bizler Müslüman olarak Allah'a inanan, Peygambere inanan Kur'an'ın getirdiği yüce değerlere sahip çıkan insanlar olarak elbette ehlibeyte karşı sevgimiz, saygımız sonsuzdur. Hazreti Hüseyin ve Hazreti Hasan ne ilk şehit ne de son şehit olacaktır. Artık bizler yaşadığımız sürece vatanımızın ve milletimizin birliği için, vatanımızın ve milletimizin selameti ve bekası için ülkemize göz diken dahili ve harici bedbahtların emellerine ulaşmamaları için gerekiyorsa toptan şehit olmaya, bu ülke için her şeyimizi feda etmeye hazırız ve inşallah ülkemiz üzerinde kirli emeller besleyen insanlar bu emellerine muvaffak olamayacaklardır. Tarih buna şahit olmuştur.''
Konuşmanın ardından kalabalık, mersiyeler eşliğinde sine ve zincir vurarak, Yeni Mahalle Asri Mezarlığı'na geldi.
Aile mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar, Kuran-ı Kerim okuyarak, dualar etti. Törene, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ehlibeyt Işıklı Cami İmamı Seyyid Ahmet Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
5 Yorum