1. HABERLER

  2. 20 Üniversite Yeni Rektör Seçecek
Kars'ta Fotoğrafçılık ÖĞRENCİLERİ

Kars'ta Fotoğrafçılık ÖĞRENCİLERİ

Zayende Travel Agency ile Doğa Kültür Fotoğraf Gezileri kapsamında 13 kişilik profesyonel fotoğrafçılık öğrencileri Kars a geldi.

A+A-
Zayende Travel Agency ile Doğa Kültür Fotoğraf Gezileri kapsamında 13 kişilik profesyonel fotoğrafçılık öğrencileri İstanbul'dan Kars'a geldi.
“Doğu Anadolu Kültüre Yolculuk” Projesi kapsamında kentlerin büyülü ortamına yolculuk, seyahat kültürü, doğa, tarih, coğrafya, sokaklar, çarşılar, yaşananlar ve destanları ile yöresel yemekler ve kısacası doğunun tüm güzelliklerini yaşamayı amaçlayan fotoğrafçılar Kars’ın doğa güzelliklerini ve insan manzaralarını kare kare işleyecekler.
Doğu Ekspresi ile nostalji gezisine çıkan grup İstanbul’dan fırtınalı ve zorlu yolculukla 45 saat 45 dakikada Kars’a geldi. Fotoğrafçılar ekspresin normal saatinden hava muhalefeti nedeniyle 5-6 saat rötarla Kars’a gelebildiklerini vurgulayarak trenden iner inmez doğa ve tarih gezisine katıldılar.
Evliya Camisi, 12 Havariler Kilisesi (Kümbet Camii), Kars Kalesi, Namık Kemal’in Evi, Tarihi Taş Köprü, Osmanlı Hamamları, Tevfik Ahmet Paşa Konağı, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı ile Kars’ta bulunan diğer tarihi evleri tek tek gezdiler.  
Közde Çayevi’nde çay yudumlayarak halkla sohbet ettiler. Kuzey Doğu Anadolu  Bölgesi’nin en büyük gölü olan 120 kilometre kare alana sahip olan, yaz ve kış turizminde önemli yeri olan Çıldır Gölünü ziyaret eden grup daha sonra Ani Harabelerindeki tarihi eserleri de tek tek izleyerek resimlediler.
Gezi koordinatörü ve fotoğrafçılık öğretmeni Yelda Baler, şunları söyledi: “Gezimiz sırasında çekilen fotoğraflardan fotoğraf atölyesi oluşturuyoruz. Ayrıca gazete ve dergilerin gezi rehberlerine de resim ve yazılar veriyoruz. Kişisel resim sergileri açıyoruz. Zayende Travel ile doğaya yolculuğumuz sırasında ikinci kez Kars’a geliyoruz. Doğu Anadolu kültürüne yolculuk yapıyoruz. Bu seferki gezimizi otobüsle değil de nostalji olsun diye Doğu Ekspres ile yaptık. Doğayı daha yakından izledik. Kars’a gelişimize bir değişiklik yaparak Közde Çayevi’nde taze demlenmiş çaylarımızı yudumlarken halkla iç içe sohbetler yaparak resimler çektik. Kars tarih kokan bir kentimiz kültür açısından sevdiğimiz bir yer tarihi hamamlarında restorasyonu yapılarak hizmete açılmasını istiyoruz. İnşallah bir daha ki gelişimizde bu tarihi hamamlarda yıkanma imkanı buluruz. Buradaki tarihi binaların restorasyonlarını ve tarihi tabyalarında restorasyonları yapılarak korunma altına alınmalı ve bu tabyaların turizme açılması ile daha çok yerli ve yabancı turist çekeceğine inanıyoruz. Çünkü Kars’ın doğal güzellikleri yanında insanları da sıcakkanlı ve misafirperverler. Örf ve adetlerini, gelenek ve göreneklerini yaşatıyorlar. Buradan sayın Valimize ve Belediye Başkanımıza sesleniyoruz bu tarihi kente sahip çıkarak tarihin yok olmamasını sağlasınlar binaların ve tabyaların restorasyonlarını yaparak turizme açılmasını sağlasınlar”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.