1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İstanbul’un En Eski Antik Limanı Bulundu
Kars Belediyesinde Toplu SÖZLEŞME

Kars Belediyesi'nde Toplu SÖZLEŞME

Kars Belediyesi'nde 120 işçiyi kapsayan Hizmet-İş Sendikası ile toplu sözleşme imzalandı.

A+A-

Kars Belediyesi'nde 120 işçiyi kapsayan Hizmet-İş Sendikası ile toplu sözleşme imzalandı.

Hizmet-İş Sendikası ile Kars Belediyesi arasında yürütülen görüşmeler sonucunda Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un makamında taraflar arasında mutabakat sağlandı.

Bozkuş, makamında yapılan toplu sözleşme töreninde, Hizmet-İş Sendikası ile 3 yıllığına sözleşme imzalandığını belirterek, birinci yılda maaş ücretlerinde ve sosyal haklarda yüzde 15 seviyelerinde bir artış meydana geldiğini söyledi.

Bunun enflasyon rakamının çok üstünde bir değer olduğunu belirten Bozkuş,

"Biz çalışanlara muhakkak alın teri ve emeğinin karşılığını vermeyi ilke ve amaç edindik. Bu doğrultuda belediyemizin imkan ve olanaklarını da zorlayarak gerçekler göz önünde bulundurularak, çalışanlarımıza bir şeyler vermeye özen gösterdik. İyi bir rakam verdiğimize inanıyoruz. Sonuçta bu belediye hepimizin, bu il hepimizin" dedi.

Belediyenin kendi imkanları ve olanaklarının belli olduğunu dile getiren Bozkuş, bundan sonraki sözleşmelerde daha güzel rakamların olmasını, maaşların istenilen noktaya ulaşması temennisinde bulundu.

Hak-İş Sendikası Teşkilatlanma Uzmanı Zeki Özen de, "Aldığımız haklardan daha da önemlisi, iş güvencemizin olması ve şehre hizmet eden bir belediyenin çalışanları olmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Bozkuş ile sendika temsilcisi Özen, protokol imzaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.