1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Ünsal Ailesinden Teşekkür Mesajı
Kars Belediyesi Doğalgaz Kursu AÇTI

Kars Belediyesi Doğalgaz Kursu AÇTI

Kars'ta vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması ve işsiz gençlerin istihdam edilmelerinin sağlanması amacıyla Kars Belediyesi tarafından açılan Doğalgaz Tesisatçılığı kursu, Kars Kent Konseyi binasınd

A+A-

Kars'ta vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması ve işsiz gençlerin istihdam edilmelerinin sağlanması amacıyla Kars Belediyesi tarafından açılan Doğalgaz Tesisatçılığı kursu, Kars Kent Konseyi binasında başladı.
 

Türkiye İş Kurumu, Kars Kent Konseyi, Doğukan Mühendislik ve Kars Belediyesi tarafından yürütülen doğalgaz kursu kapsamında işsiz gençlere yönelik işgücü piyasasının talep ettiği vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması ve işsiz gençlerin istihdam edilmelerinin sağlanması amacıyla Doğalgaz Tesisatçılığı kursu Kars Kent Konseyi binasında başladı. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, doğalgaz çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, buna paralel olarak doğalgaz tesisatçılığı konusunda mesleki eğitim kurslarının da önemine dikkat çekti. Bozkuş, "Biz Kars Belediyesi olarak Doğukan mühendislik, Kars İş-kur ve Kars Kent Konseyi gençlerin İstihdam edilmesine yönelik doğalgaz tesisatçılığı kursu ile Kars'ta var olan kalifiye personel ihtiyacına cevap verebilmek ve işsiz gençlerin istihdamını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
 

Doğalgaz tesisatçılığı kursunda eğitim gören kursiyerlerin yüzde yüz istihdam olacaklarını vurgulayan Başkan Nevzat Bozkuş, "Eğitim sonrasında başarı gösteren kursiyerler iş hayatlarında referans niteliği taşıyan bir başarı sertifikasına sahip olacaklar ve işletme tarafından istihdamları sağlanacaktır" diye konuştu.
 

Açılan doğalgaz kursu ile ilgili bilgi veren Doğukan Mühendislik temsilcisi Metin Yılmaz Kars'ta Kars Belediyesi, Kars İş-Kur İl Müdürlüğü ve Doğukan mühendislik tarafından yürütülen Doğalgaz Tesisatçılığı kursunun yüzde yüz istihdam garantili olduğunu belirtti.
 

Makine Mühendisi Sedat Eminoğlu ve Kargaz Müdürü Barış Çalık gibi işinde uzman kişilerle birlikte doğalgaz tesisatı kursu verdiklerini ifade eden Yılmaz, "Proje ile ilimizde meslek sahibi olmak isteyen gençlerin istihdam edilebilirliklerin artırılması ve işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu vasıflı eleman taleplerinin karşılanması amacıyla işsiz gençlerimiz bu eğitimler yoluyla mesleki becerilerinin artırılması sağlanılacaktır" dedi.
 

Kurstan mesleği ve işi olmayan birçok kişinin faydalanacağını söyleyen Yılmaz, kursların yüzde 100 istihdam garantili olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Kursa katılmak isteyen gençlerin Kent Konseyi'ne kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.