1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ptt Çalışanları İş Bırakma Eylemi Başlattı
Karayılan, Kucaklaşmayı YORUMLADI

Karayılan, 'Kucaklaşma'yı YORUMLADI

Murat Karayılan, BDP'lilerle PKK'lilerin karşılaşmsıyla ilgili 'AKP bunu bilinçli abarttı, kullandı. Yoksa duygusallık, normal bir şeydir. Fakat yine de burası Türkiye'dir.

A+A-

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, BDP'lilerle PKK'lilerin karşılaşmsıyla ilgili "AKP bunu bilinçli abarttı, kullandı. Yoksa duygusallık, normal bir şeydir. Fakat yine de burası Türkiye'dir, herkes ona göre adım atmak durumunda" dedi.

Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, BDP'lilerle PKK'lilerin karşılaşmsıyla ilgili "AKP bunu bilinçli abarttı, kullandı. Yoksa duygusallık, normal bir şeydir. Fakat yine de burası Türkiye'dir, herkes ona göre adım atmak durumunda" dedi.

Fırat Haber Ajansı'na (ANF) verdiği röportajda Karayılan, bölgeye imam gönderilmesi, dış güçlerin Kürt meselesindeki rolü, Türk medyasında PKK uzmanlarının yer alması, akil insanlar toplantısı, Suriye'deki Kürtlerin durumu, Avrupa'daki Kürtler gibi konulardan bahsetti.

"Daha duyarlı yaklaşımlar gerekli"

Karayılan, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin de aralarında olduğu heyetin Şemdinli'de PKK'lilerle kucaklaşması ve vekillerin dokunulmazlığının düşürülmesine kadar varan tartışmalar üzerine şunları söyledi:

* BDP'lilerin orada sergilediği tutum bana göre Kürt halkında tabii ki, olumlu karşılanmıştır. Ama bu Türkiye ortamı için aynı sonucu ortaya çıkmaz. BDP'liler daha fazla Türkiye gerçeğini göz önünde bulundurmalı. Onlar öyle sanıyor ki, Türkiye demokratik, her şeyi konuşabilir, ama öyle değildir. Bu ülkede faşist ve ırkçı bir zihniyet iktidardadır. Bunu topluma da egemen kılmak istiyor. Böyle bir ortamda senin nerede ne yapacağını, ne konuşacağını bilmen lazım. Bu konuda daha duyarlı yaklaşımlar gerekli diye düşünüyoruz.

* Kürt toplumu gayet duygusal bir toplumdur. Orada bir duygusallık, bir duygu fırtınası olmuştur. Bir karşılaşma, bir kucaklaşma yaşanmıştır. Vay bu niye böyle olmuştur diye feryat koparmaları anlamsızdır. Gerçek anlamda biz bir arada günün birinde yaşayacaksak, senin de kabul etmen lazım, oradaki o gerilla öyle senin dediğin gibi bir katil değildir. Halkının özgürlüğü için kendini feda etmiş özgür bir insandır.

"O komutan görevden alındı"

* Bazı şeyleri AKP böyle abartarak hamle yapmak istiyor. Bir onu öyle hamleye dönüştürmek istediler, bir de Antep olayını hamleye dönüştürmek istediler. Halkımızın gelişen haklı, meşru mücadelesi karşısında sıkışmıştır, politikası sonuçsuz kalmıştır. Bence AKP bunu bilinçli abarttı, kullandı. Yoksa bir duygusallık, normal bir şeydir. Fakat yine de burası Türkiye'dir, herkes ona göre adım atmak durumundadır.

* Biz o birimin davranışını da yerinde görmedik, onun için sanırım ilgili makamlar o birim komutanını görevden almışlardır. Yine hemen hepsi için bir rapor isteme süreci de başlatılmıştır. Neden? Çünkü onlar orada bir asker gibi daha resmi durmaları gerekirken, onlar da o duygusallık fırtınasına kapılmışlardır. Daha temkinli, daha metin olabilmeliydiler diye o arkadaşlar üzerine eleştiri vardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.