1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Kar Yağışı ve Soğuklar DONDURUYOR!
Kar Yağışı ve Soğuklar DONDURUYOR!

Kar Yağışı ve Soğuklar DONDURUYOR!

Kars'ta birkaç gün önce başlayan ve etkili olan soğuklar, Kars Çayı'nı kısmen dondurdu.

A+A-

Kars'ta birkaç gün önce başlayan ve etkili olan soğuklar, Kars Çayı'nı kısmen dondurdu.

 

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına aldı. Kars Çayı donarken, dün akşam başlayan kar yağışı, Erzurum ve Kars’ı beyaza bürüdü.

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde birkaç gündür etkili olan soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı. Dün akşam saatlerinde başlayan kar, kısa sürede Erzurum’u beyaza bürüdü. Sabaha kadar aralıklarla devam eden karın kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Karın keyfini ise kartopu oynayan gençler sürdü.

Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceyle Ardahan’da ölçüldü. Sıfırın altında olmak üzere gecenin en düşük sıcaklığı Kars’ta 5, Erzurum’da 2, Ağrı’da ise 1 dereceyi buldu. Kars’ta kar yağışı sonrası esnaf, işyerlerinin önünü süpürdü ve araçların üzerinde biriken karları temizledi. Kar yağışının altında birbirleriyle oynayan köpekler ise güzel görüntüler oluşturdu. Allahüekber Dağları’ndan doğan ve Arpaçay Baraj Gölü’nden sonra Aras Nehri’yle birleşen Kars Çayı, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Kars’ın merkezinden geçen 93 kilometre uzunluğundaki Kars Çayı, ocak ayındaki soğukları beklemeden dondu.

Soğuk ve yağışlı havanın Balkanlar üzerinden gelip Doğu Karadeniz üzerinden yurdu terk ettiğini kaydeden meteoroloji uzmanları, kar yağışıyla birlikte hava sıcaklığının arttığını vurguladı. Gelecek haftaya kadar kar yağışının aralıklarla devam edeceğini söyleyen uzmanlar, yağışlı ve soğuk havanın Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkisinin daha fazla olacağını söyledi.

 

İlgili Haber...

OTOGAR DONDU

Kars’ın yolcu sevkiyatının yapıldığı Kars-Ardahan yolu üzerindeki terminal kaloriferlerin yanmaması nedeniyle adeta buz kesiyor.

Yolcular ve yolcularını karşılamaya gidenleri garaja ilk girdiklerinde soğuk bir sürpriz bekliyor. Türkiye’nin bütün illerinde sıcak bir havaya bürünen terminalin Kars’ta da aynı sıcaklıkta olacağını sanan yolcular daha girişte yüzlerine vuran soğuk havayla şaşırıp kalıyorlar. Saatlerce terminalde beklemek zorunda kalanlar bu defa yanmamasına rağmen yine de kalorifer peteklerine yakın oturarak psikolojimken ısınmaya çalışıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.