1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Bakan Yardımcısı Muhterem İnce Kars'ta
Kağızman'da Kömür Yardımı YAPILDI

Kağızman'da Kömür Yardımı YAPILDI

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’nca yardıma muhtaç vatandaşlara kömür dağıtımı yapıldı.

A+A-
Kars’ın Kağızman İlçesi’nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)’nca yardıma muhtaç vatandaşlara kömür dağıtımı yapıldı.
 
Yerel basının “kış bitti daha kömür gelmedi” haberiyle ilgili açıklama yapan SYDV Müdürü Hasan Ceylan “Ocakta kömür olmadığından dolayı dağıtım yapamadık. Şimdi inşallah bu ayın içindi tüm kömür ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız.” dedi.
 
Ceylan, “Kış ayının gelmesiyle vatandaşlara kömür yardımın başladık. Şuana kadar bin 100 ton kömür durumu iyi olmayan vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 2 bin ton kömür daha dağıtılacak. SYDV’ye kayıtlı 3 bin kişinin dosyası bulunuyor. Vakıf yetkilileri tarafından titizlikle yapılan incelemeler neticesinde gerçekten ihtiyacı olan kişiler tespit edilerek yardımlardan yararlanmaları sağlanıyor. İlçe ve köylerde müracaat eden vatandaşların bizzat evlerine kadar giderek araştırma yapıyor. Yardım almaya hak kazanan kişilerin ise yardımları düzenli olarak dağıtılıyor.” diye konuştu.
 
Kağızman Kaymakamlığı SYDV’nin; İlçede bulunan fakir ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara 2010 yılı içerisinde 800 bin TL nakdi yardım yapıldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.