Kağızman Halk Eğitimden KPSS Kursu

Kağızman Halk Eğitim'den KPSS Kursu

Kars Kağızman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) hazırlananlar için ücretsiz kurs açtı.

A+A-

Kars Kağızman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) hazırlananlar için ücretsiz kurs açtı.

Kağızman Kaymakamı Şuayib Gürsoy ekonomik şartlarını göz önünde bulundurarak kendi imkânlarıyla sınavlara hazırlanamayan öğrencilere eğitim imkânı tanıma adına kurs açtıklarını belirtti.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilçe de ilk kez düzenlenen KPSS kursu; 6 branş öğretmeni tarafından ücretsiz eğitimler veriliyor. 22 Şubat’ta başlayan ve 6 Temmuz’da sona erecek KPSS kursu 415 saatten oluşuyor. Hafta içi her gün 16.30 ile 18.50 saatleri arasında düzenlenen kurslara toplam 50 öğrenci katılıyor.

Maddi imkânı olmadığı için dershaneye gidemediğini belirten lise mezunu 18 yaşındaki Hülya Önder; “Biz gençler için düzenlenen bu ücretsiz kurslar çok anlamlı. Evde düzenli çalışamıyor ve verim alamıyordum. Şimdi bir plan dâhilin de KPSS sınavına hazırlanma imkânı buldum. Yetkililere teşekkür ederim” dedi.

Kağızman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Yüce, kurslara öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini belirterek KPSS sınavının yapılacağı tarihe kadar 2 kurs dönemi daha açacaklarını belirtti. Yüce, “Yıllarca bir yüksek okul veya 4 yıllık Fakülte bitirerek kendi mesleklerinde ülkemize yararlı olma düşüncesinde olan gençlere umut kapısı olan bu kurslar bundan sonraki dönemlerde de açılacak” dedi. Yüce, Kaymakam Şuayib Gürsoy’un her konuda olduğu gibi bu kursların açılmasında da büyük destek sağladığını ifade ederek teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.