1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aliağa’nın Yeni Sanayi Sitesi Tamamlanıyor
Kadınlar Hacda Bile Tacize UĞRUYOR

Kadınlar Hacda Bile Tacize UĞRUYOR

Dekolte-taciz ekseninde yapılan tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Kadın İlahiyatçı Tuksal'a göre hacda bile taciz var.

A+A-

Dekolte-taciz ekseninde yapılan tartışmalar yeni bir boyut kazandı. Kadın İlahiyatçı Tuksal'a göre hacda bile taciz var.

Geçen haftaya damgasını vuran dekolte-taciz tartışmalarını değerlendiren İlahiyatçı yazar Hidayet Şefkatli Tuksal sadece dekolte giyen kadınların değil, son derece kapalı olanların da tacize uğradığına dikkat çekti.

Milliyet Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Tuksal, hacca giden, örtülü kadınların bile tacize uğradıklarını dile getirdi.

Tuksal'a göre, hacca giden kadınların korkuları sadece taciz değil aynı zamanda can güvenliği.

İşte Turksal'ın ses getiren açıklamaları: "Dekolte tartışmasını saptırıcı bir tartışma olarak görüyorum. Çünkü sadece dekolte giyen kadınlar değil, son derece kapalı giyinen kadınlar da tacize uğrayabiliyor, uğruyor. Bunun için önümüzde hac örneği var... Bu, kadınların örtülü ya da açık olmasıyla alakalı bir şey değil. Bu iş, bir toplumdaki erkeklerin buna cüret edebilme kolaylığıyla ilgili. Kadınların bu meseleleri açıklamayacağından emin olmalarına dayanıyor. Bir kadına, başına geleni açıkladığında, 'Kimbilir ne yaptın da başına bu geldi” diyorlar. 'Öyle giyindin, şöyle güldün, şurada bulundun.' Kadına bakıyorlar, taciz eden erkeğe bakmıyorlar."

"Bizim bir iletişim grubumuz var Türkiye çapında. Hacdan dönen kadınlar oradaki yerel halktan erkeklerin mimiklerle, el kol hareketleriyle tacizine uğradıklarını anlattılar yakın zamanda. Orada şofördür, satıcıdır... Kadın güvenliği konusunda önemli bir problem var. Orada, hiçbir kadın taksiye binemez. Çünkü başına ne geleceği belli değil; kaçırılır mı, tacize mi uğrar..."

"Bu, erkeğe bakmayan bir tartışma. Oysa burada erkeklerin zihniyet kodlarına bakmak lazım. Bu kodlar nasıl oluşuyor, nasıl oluyor da 13 yaşındaki bir kız çocuğuna şehrin saygın insanları tecavüz edebiliyor? Burada başka bir problem var, dekolte tartışması asıl problemi gizleyen bir tartışma."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.