1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hisarcık Belediyesi’nden Ağaç Budama Çalışmaları
Kaçırılan Askerler Serbest BIRAKILSIN

Kaçırılan Askerler Serbest BIRAKILSIN

PKK'nin yaklaşık bir senedir esir tuttuğu asker ve sivillerin serbest bırakılması için çağrı yapıldı.

A+A-

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, İnsan Hakları Derneği (İHD), Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği (PSAKD) ve MAZLUMDER yaptıkları ortak açıklamayla, PKK’nin yaklaşık bir senedir esir tuttuğu asker ve sivillerin serbest bırakılması için çağrı yaptı.

Yapılan açıklamada, vatandaşlarının güvenliğinden sorumlu olan hükümetin kaçırılan insanlar için neden adım atmadığı soruldu. PKK tarafından geçtiğimiz yıl ayrı ayrı tarihlerde kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Uzman Çavuş Kenan Ekinci ve Kenan Erenoğlu’nun serbest bırakılması için bugün Rixos Otel’de bir çağrı yapıldı.

HÜKÜMETE ÇAĞRI

PKK’nin esirlerin can güvenliğinden sorumlu olduğunu belirten İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, hükümete de çağrıda bulundu. Türkdoğan, “Hükümetin kendi vatandaşlarının özgürlüğü ve güvenliğinden sorumlu olduğunu” belirtti.

Sadak ise açıklamasında “Sıfatı, rengi, cinsi, ne olursa olsun bir insan canı önemlidir. Bu insanların serbest bırakılması için adım atılması gerekir” dedi.

PSAKD Genel Başkanı Kemal Bülbül de “25- 30 yıldır kaybedilen insan sayısı belli değil. Artık bir can daha yitirmeye tahammülümüz yoktur” dedi.

Bülbül, hükümeti de eleştirerek, “devlet neden askerlerinin sağlığı ve güvenliği ile ilgilenmiyor?” dedi.

MAZLUMDER Genel Sekreteri Üstün Bol, kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasının çözüm arayışında bir jest, önemli bir adım olacağını belirtti. Bol, bunun için de tüm tarafların ortak bir irade ortaya koymasının zorunlu olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.