1. HABERLER

  2. Hemodiyaliz Ünitesinde Doğum
İspanya ve Almanya'da YARI FİNALDE

İspanya ve Almanya'da YARI FİNALDE

Dünya Kupası çeyrek final maçlarında İspanya, Paraguay'ı 1-0 , Almanya Arjantin'i 4-0 'lık skorla yenerek yarı finale yükseldi.

A+A-
Dünya Kupası çeyrek final maçlarında İspanya, Paraguay'ı 1-0 yenerek, Almanya Arjantin’i 4-0 'lık skorla yenerek yarı finale yükseldi.

İSPANYA PARAGUAY MAÇINDA NEFESLER KESİLDİ
Güney Afrika'da düzenlenen Dünya Kupası Çeyrek Final Maçı'nda Paraguay ile  İspanya karşı karşıya geldi.
Dünya Kupası’nda Almanya’nın Arjantin’i 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek adını yarı finale yazdırmasının ardından gözler İspanya – Paraguay karşılaşmasına çevrildi.
İki penaltının kaçtığı, iki topun direkten döndüğü ve 5 sarı kartın çıktığı karşılaşmayı İspanya, David Villa’nın kaydettiği tek golle kazanarak adını yarı finale yazdırdı.
Karşılaşmanın ilk devresinde başka önemli pozisyon olmazken, takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
Karşılaşmanın ikinci yarısı çok ilginç anlara sahne oldu. Karşılaşmanın ikinci devresine de daha iyi başlayan taraf Paraguay oldu. Amerika temsilcisi, 57. dakikada Pique’nin Cardozo’yu ceza sahası içinde düşürmesiyle penaltı kazandı. Ancak Paraguay bu şansı kullanamadı. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Cardozo’nun şutu kaleci Casillas’ın ellerinde kaldı.
Bu pozisyondan sadece 2 dakika sonra sol çaprazdan Paraguay ceza sahasına giren Xavi yerde kalınca hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Xabi Alonso penaltı vuruşunu gole çevirdi, fakat hakem ceza sahasına erken girildiği için golü iptal etti. Bir kez daha topun başına gelen Alonso bu kez penaltıyı kaçırdı.
Bu dakikadan sonra İspanya oyunu Paraguay yarı sahasına yıktı. Rakip kalede önemli pozisyonlar yakalayan İspanyollar aradığı golü 82. dakikada David Villa ile buldu: 1-0.
Iniesta’nın pasıyla topla buluşan Pedro’nun vuruşunda top direkten geri geldi. Topu önünde bulan David Villa’nın şutu yine direğe çarptı, ancak bu kez top ağlarla buluştu.
Kalan sürede başka gol olmazken, İspanya sahadan 1-0 galip ayrılarak yarı finalde Almanya’nın rakibi oldu.
PANZERLER ARJANTİN’İ EZDİ GEÇTİ
'Turnuva takımı' olarak bilinen Almanya, dünya kupasında yoluna emin adımlarla devam ediyor. 2006'da çeyrek finalde elendiği Panzerler'den rövanşı alamayan Arjantin ise 4-0'lık kabusla ümitlerini başka bahara bıraktı.
Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Almanya ile Arjantin, Cape Town'daki Green Point Stadı'nda karşı karşıya geldi. Güney Afrika'ya favorilerden biri olarak gelen ancak beklentilerin de üzerine çıkan Almanya, Maradona yönetimindeki Messi'li Arjantin'i, 4-0'lık sonuçla kupanın dışına itti. Almanya'ya yarı final biletini getiren golleri Thomas Mueller, Klose (2) ve Arne Friedrich kaydetti.
Karşılaşmaya daha istekli başlayan Almanlar, aradığı golü erken buldu. 3. dakikada sol kanatta topla buluşan Podolski, Otamendi tarafından faulle durduruldu. Atışı kullanan Schweinsteiger ceza sahasına ortaladı, iyi yükselen Müller düzgün bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Alman Milli takımı ilk yarım saat boyunca üstünlüğü kabul ettirirken, Arjantin ilk yarının son çeyreğinde oyuna denge getirdi. 37. dakikada Heinze'nin şık ara pasına yetşen Tevez, bekletmeden Higuain'e pas verdi. Bu futbolcu topu boş kaleye gönderirken, ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. Tangocular'ın kalan dakikalardaki gol girişmleri sonuç getirmedi ve Almanya soyunma odasına 1-0 önde gitti.
İkinci 45 dakika çok farklı bir görüntüde başladı. Önce beraberlik ardından galibiyet golü için oyunu rakip yarı sahaya yıkan Arjantin, Tevez ve Di Maria ile önemli fırsatları değerlendiremedi. Tangocular'ın baskısı her geçen dakika biraz daha artarken, 68'de Almanya farkı ikiye çıkardı. Müller'in pasıyla topla buluşan Podolski, soldan ceza sahasına girdi ve altı pasta bomboş durumdaki Klose'ye güzel bir pas gönderdi. Alman oyuncu, hayatının en rahat golüne imza attı. Arjantin 2-0'ın şokunu üzerinden atmaya çalışırken, 74. dakikada Friedrich sahneye çıktı. Rakiplerini çalımlayan Schweinsteiger, soldan son çizgiye kadar indi ve kale önüne çıkardı. Pozisyonu iyi takip eden Friedrich, rakibine rağmen gol vuruşunu yaptı. Kalan dakikalarda yemeden 4 gol bulması gereken Arjantin mucizeyi gerçekleştiremediği gibi kalesinde bir gol daha gördü. 88'de Mesut Özil'in sağ kanattan yaptığı harika ortada ceza sahası içinde topu önünde bulan Klose, karşılaşmanın skorunu belirledi: 4-0.
Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Lionel Messi, sergilediği futbolla hayal kırıklığı yaşattı. Arjantin Teknik Direktörü Maradona, bir türlü galibiyeti getiren hamleleri yapamadı. İkinci tur mücadelesinde 2 gol kaydeden Tevez de silik bir futbol oynadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.