1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 15 CHP'li Vekil İYİ Parti'ye Geçti
İşçiler CHP Binasını BASTI

İşçiler CHP Binasını BASTI

İzmir'de Konak Belediyesi önünde 68 günden bu yana eylem yapan ve taşeron şirkette çalışırken çıkarılan temizlik işçileri, CHP Konak İlçe binasını bastı.

A+A-

İzmir'de Konak Belediyesi önünde 68 günden bu yana eylem yapan ve taşeron şirkette çalışırken çıkarılan temizlik işçileri, CHP Konak İlçe binasını bastı.

Konak Belediyesi'nde taşeron olarak çalışan temizlik işçileri, 68 günden bu yana belediye önünde oturma eylemi yapıyordu.

İşten çıkarılan 30 kadar temizlik çalışanı, bugün saat 09.00 sularında sloganlar atarak CHP Konak İlçe binası önüne geldi.

İşçiler arasından 10 kişi işhanının 3'üncü katında bulunan CHP ilçe örgütüne girdi. Sloganlar atan işçiler içeride bulunanlar ile bir süre tartıştıktan sonra kendilerini toplantı salonuna kilitledi.

İşçilerden Selçuk Kamiloğlu yanında getirdiği bir şişe benzinden bir kısmını üzerine döktü. İşçiler ardından camlara çıkarak slogan atmayı sürdürdü.

İşçilerin ilçe binasını basmasının ardından sevk edilen çevik kuvvet polisleri aşağıda bulunan eylemcileri yolun karşısına uzaklaştırdı.

Bu arada işçi yakınlarından Abuzer Yılmaz, kendilerini toplantı salonuna kilitleyen işçileri eylemden vazgeçirmeye çalıştı.

Polisin toplantı salonuna girerek işçileri ikna etmesinin ardından 10 işçi yaklaşık 1 saat 20 dakika süren eylemi bitirdi. Polis eşliğinde binadan çıkartılan işçiler gözaltına alındı.

Abuzer Yılmaz ile tartışan CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, işçilere tepki göstererek şunları söyledi:

"Bu işin dışardan yaptırıldığını biliyoruz. Seçimler öncesi provokatif bir hareket bu. Bu işçilerin belediye ile partimiz ile ilgisi yok. Belediyenin iş verdiği taşeron firmanın eski elemanları. Bu işçiler birilerinin yönlendirmesiyle partimize zarar vermek amacıyla yapılıyor. Ancak bunların bu hareketine de ne yazık ki müsaade ediliyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.