1. HABERLER

  2. Konsolosluğa Bozkuş ZİYARETİ
İran'dan BM'nin Kararına Sert TEPKİ

İran'dan BM'nin Kararına Sert TEPKİ

BM'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları kabul etmesine İran'dan sert tepki..

A+A-
BM'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları kabul etmesine İran'dan sert tepki..
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İran'a uygulanacak yeni yaptırımları oylamak için New York'ta toplandı. İran'a yaptırım uygulanmasına karşı çıkan Türkiye'nin kritik oylamada Türkiye ve Brezilya HAYIR OYU kullandı. Lübnan ise çekimser kaldı. 12 evet, 2 hayır, 1 çekimser oyla BM İran'a yönelik yeni yaptırımları kabul etti.
İRAN'DAN İLK TEPKİ
İran’ın, BM Güvenlik Konseyinin nükleer programı nedeniyle yeni yaptırımlar getiren karar tasarısını kabulünden sonra uranyum zenginleştirmeyi durdurmayacağı bildirildi.
HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK        
İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Ali Asker Sultaniye, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey değişmeyecek" dedi. Büyükelçi Sultaniye, "İran İslam Cumhuriyeti, uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sürdürecek" diye konuştu.
İran; 'Alınan karar ileride daha büyük sorunlara neden olacak.. Uranyum zenginleştirme çalışmalarını askıya almayacağız' dedi.
AHMEDİNEJAD'DAN İLK AÇIKLAMA
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad da BM'ye sert tepki gösterdi. Ahmedinejad karar için; 'Hiçbir değeri yok, kullanılmış mendil gibi atılmalı' dedi.. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.