1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Alp'ten 'Kayyum Belediyeciliği'ne Tepki
İnsanlık Anıtında Sona GELİNDİ

İnsanlık Anıtında Sona GELİNDİ

24 Nisan'da bulunduğu yerden kaldırılma işlemi başlayan Kars'taki İnsanlık Anıtı'nda sona gelindi. Anıt'tan 15'nci parça kesildi. Geriye kalan 6 parça ise bir hafta içerisinde kaldırılacak.

A+A-

24 Nisan’da bulunduğu yerden kaldırılma işlemi başlayan Kars’taki İnsanlık Anıtı’nda sona gelindi. Anıt’tan 15’nci parça kesildi. Geriye kalan 6 parça ise bir hafta içerisinde kaldırılacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak günü yaptığı Kars mitinginde "Ucube" diyerek kaldırılmasını istediği İnsanlık Anıtı'ndan 15'inci parça da kesildi.

Üçler Tepesi Mevkii'ne, dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından 2006 yılında heykeltıraş Mehmet Aksoy'a yaptırılan 24.5 metre yükseklikteki İnsanlık Anıtı'nda yıkım çalışması devam ediyor.
Anıt’tan bugüne kadar yaklaşık 650 ton ağırlığında 15 parça kesildi. Kesilen parçaların bir kısmı Anıt’ın yanında tutulurken bir kısmı ise belediyenin garajına götürüldü. Anıt’tan bugün 2 parçanın daha kesilmesi bekleniyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.