1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sadık Ölçen: Kulüp Ve Lisanslı Sporcu Sayısını Artırmalıyız
İnşaat Sezonu Öncesi TOPLANTI

İnşaat Sezonu Öncesi TOPLANTI

2013 yılı inşaat sezonu öncesinde Kars Belediyesi ile mimar ve mühendisler bir araya geldi.

A+A-

2013 yılı inşaat sezonu öncesinde Kars Belediyesi ile mimar ve mühendisler bir araya geldi.

Kars Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılan toplantı da, Kars'ta imar dokusuna uygun daha hızlı neticeler alabilmek için TMMOB Mimar ve Mühendisler Odası İl Temsilcilikleri  ile Belediye Başkanlığı'nın uyumlu çalışması gerektiği kaydedildi.

İHA'nın haberine göre, toplantıya Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başkan Yardımcıları Yüksel Güler, Ulaş Torunoğlulları, TMMOB Mimar ve Mühendisler Odası İl Temsilcilikleri  ve il genelinde hizmet veren mimar, inşaat, makine ve harita mühendisleri katıldı.

Kars'ta yaşayan vatandaşların işlerinin daha hızlı ve daha güvenli yürütülebilmesi konularının ele alındığı toplantıda, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, kent için gerekli her çalışmanın büyük bir hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Bozkuş; "Kendim de bir mühendis olarak bugün sizlerin taleplerini dinledim ve sizleri en iyi ben anlayabilirim. Bu doğrultuda kanunlara uygun olarak vatandaşların çok daha iyi hizmet alabilmeleri adına ben de elimden gelen bütün imkanları kullanacağım" dedi.

İnşaat süreçlerinin ve yapı denetimlerinin daha hızlı yürütülebilmesinin ve kanuna uygun ruhsatlandırmaların hızlandırılmasının amaçlandığı toplantıda Mimarlar Odası İL Temsilcisi Engin Sadak hazırlamış olduğu yazı metnini paylaşmasına üzerine Başkan Bozkuş, yapılan her hizmetin kanunlara uygun işlediğini ve bu doğrultuda işleyeceğinin altını çizerek, herkesin toplantıya anlaşmak ve Kars'a hizmet için katkı sunmak için katıldığının altını çizdi. Toplantı sonrasında toplu fotoğraf çekildi.

İlgili Haber..

KARS BELEDİYESİ'NİN KAR MÜCADELESİ

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ciddi anlamda kar yağışıyla karşı karşıya kalındığını belirterek, belediye olarak kış mevsimi boyunca karla mücadele yaptıklarını söyledi.

Karla temizleme çalışmaları kapsamında belediyenin 1 grayder, 1 dozer ve 5 kepçeyle çalıştığına değinen Bozkuş, "Zaman zaman üniversite ve Devlet Su İşleri'nden de grayder almak üzere ciddi anlamda karla mücadele ettik. Kış boyunca yaptığımız çalışmaların bize günlük maliyeti 10 bin liradan aşağı olmadı" dedi.

Bozkuş, 2 ay boyunca karla mücadeleye 600 bin TL harcadıklarını ifade ederek, "600 bin TL ek bir masrafımız oldu. Sonuçta Kars'taki insanlarımızın daha huzurlu daha güven içerisinde yaşayabilmeleri için bu masraf o kadar önemli bir masraf değil ama ekstra bir masraf olduğunun altını çizmek istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.