1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. (Özel Haber) Vahşice Öldürülen Azeri Kadının Katili Sevgilisi Çıktı
İmralıya Gidecek Heyet ONAYLANDI

İmralı'ya Gidecek Heyet ONAYLANDI

Adalet Bakanlığı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gidecek ikinci heyetteki isimleri onayladı.

A+A-

Adalet Bakanlığı BDP milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Sürreya Önder ve Altan Tan'dan oluşan heyetin İmralı'ya gitmesini onayladı.

Adalet Bakanlığı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya gidecek ikinci heyetteki isimleri onayladı.

BDP dün Öcalan'la görüşmek üzere partinin milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Sürreya Önder ve Altan Tan'ı görevlendirdiğini açıklamıştı.

BDP'nin başvurusunu değerlendiren Adalet Bakanlığı heyete izin verdi.

Heyet 23 Şubat Cumartesi saat 08.30'da İmralı'ya giderek Öcalan'la görüşecek.

Ocak ayında İmralı adasına giden ilk heyette Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata yer almıştı.

BDP dün yaptığı açıklamada, Öcalan'ın görüşmeye gidecek isimlerle ilgili olarak hükümetin tutumunu olumlu bulmadığını, ancak sürecin tıkanmaması için ikinci bir öneride bulunarak adı geçen milletvekillerini beklediğini duyurmuştu.

"Biz de BDP olarak bu öneriyi değerlendirdik. Sayın Öcalan'ın sorun çözücü, tıkanıklığı aşıcı bu yaklaşımını son derece önemli ve değerli bulduk. Bu doğrultuda adı geçen üç ismin partimizi temsilen Sayın Öcalan ile İmralı'da görüşme yapmak üzere görevlendirilmesine karar vermiş bulunmaktayız."

Haberin devamı

Öcalan: Tarihi Bir Süreç Yaşıyoruz

Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Cezaevi'ne giden BDP Heyeti geri döndü.

Heyet adına BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan açıklama yaptı: Tarihi bir süreç yaşıyoruz, PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı.

Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Cezaevine giden Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Süreya Önder ve Altan Tan saat 18.00 civarında adadan döndü.

BDP Heyeti adına kısa bir açıklama yapan Pervin Buldan "Tarihi bir süreç yaşıyoruz" dedi.

"Sayın Öcalan'ın çok kısa bir açıklamasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Önce basına emeklerinden duyduğum saygıdan dolayı bu açıklamayı yapıyorum. Bu görüşme tarihi bir adımdır. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bütün taraflar bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Devletin elinde tutsaklar var, PKK'nin elinde de tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar"

Heyet gazetecilerden soru almayacaklarını önümüzdeki günlerde BDP Eş Genel Başkanları'ndan bir açıklama yapılacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.