1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Uyuşturucu Operasyonu
İlk İFTAR TOPU Karsta Atıldı

İlk İFTAR TOPU Kars'ta Atıldı

Türkiye'de Ramazan ayının ilk iftar topu, Kars'ta atıldı.

A+A-

Türkiye'de Ramazan ayının ilk iftar topu, Kars'ta atıldı.

Ezan sesinin okunmasıyla atılan iftar topunun arından Türkiye'nin doğusunda yer alan Kars'taki vatandaşlar ilk oruçlarını açtı.

Türkiye'nin birçok şehrinde sürdürülen iftar topu atma geleneği Kars'ta da devam ediyor.

Kars Valiliği'nin izniyle Kars Belediyesi tarafından yıllardır atılan iftar topu, bu yıl da akşam ezanı eşliğinde tarihi Kars Kalesi'nden atıldı.

Valilik iftar çadırı doldu taştı

Kars Valisi Ahmet Kara, Valilik tarafından kurulan iftar çadırında orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.

Vali Kara, valilik karşısında Borsa sokakta kurulan iftar çadırında vatandaşlarla birlikte sıraya girerek yemeğini aldı.

Kars valiliği olarak bu sene böylesi bir organizasyon yaptıklarını belirten Kara, hayırseverlerden çeşitli bağışlar alarak ihtiyaç sahiplerine iftar vermek suretiyle bu çadırı tesis ettiklerini söyledi.

İftar çadırında ilk iftarı vatandaşlarla birlikte yaptıklarını ifade eden Kara, ‘’Bundan sonra Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerimiz, yoldan geçen yolcular ve isteyen herkese açık olan çadırımızda iftar yapılabilir. Çadıra gelenler Karslıların misafiridir. Karslılar bu çadırı kurdular ve finanse ettiler. Bütün Karslı hayırseverlerimize başta işadamı İsmail Aytemiz olmak üzere teşekkür ediyorum. İsmail Aytemiz Karsımızın gururudur. Her yatırımda Aytemiz’in ismi ve izi oluyor. Karslılarla her şeyini paylaşıyor. Bu defada İftar çadırımızın 10 günlüğünü Aytemiz karşılayınca diğer hayırseverlerimizde peş peşe geldi. Ramazan ayı boyunca iftarımızı böyle organize ettik. Burada Karslı zenginlerin Karslı fakirlere ikramı olacak’’ diye konuştu.

Kara, ayrıca, evinde sıcak yemeği olmayan herkesi iftar çadırına davet ettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.