1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Antalya’da Emlakçı İple İntihar Etti
Iğdırlı Gençler Çanakkale YOLUNDA

Iğdır'lı Gençler Çanakkale YOLUNDA

Iğdır Gençlik ve spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi üyesi gençler, 'Kültür gezisi' kapsamında Çanakkale ve Bilecik illerine gitmek üzere kentten ayrıldılar.

A+A-

Iğdır Gençlik ve spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi üyesi gençler, 'Kültür gezisi' kapsamında Çanakkale ve Bilecik illerine gitmek üzere kentten ayrıldılar.

Kültür gezisine katılan 10 kız ve 25 erkek toplam 35 genci yolcu eden Gençlik Spor İl Müdürü M. Metin Özen, bir millet için şanlı bir tarihe sahip olmak ne kadar önemli ise, o milletin evlatları için de tarihi yazmak, bu tarihi doğru bilmek, tarihi olayları ve kahramanları öğrenmenin de o kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Özen "Çünkü tarih, toprağın vatanlaşmasına, milli şuurun şekillenmesine, milli heyecanın uyanmasına, millet gerçeğinin idrak edilmesine, geçmişle geleceği birbirine bağlayan duyguların kültüre dönüşmesine ışık tutar. Gençlerimizin bu değerlere sahip olmasını sağlamak, ülkemizi istila eden yabancı güçlere karşı verilen mücadelenin en önemli örneklerinden olan İnönü Savaşları ve Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yerleri görerek şehitlerimizin yattığı toprakları ziyaret etmeleri amacıyla, gençlik merkezlerimizin organizasyonu ile Çanakkale ve Bilecik gezileri projesi düzenlenmiştir" dedi.

Gezi programı hakkında bilgi veren Özen, "15-17 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek faaliyet kapsamında ilimizden giden gençlerimiz; Bilecik Müzesi, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi, Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesi, Söğüt Türk Büyükleri Anıtı, Bozüyük Metristepe Anıtı, Bozüyük İnönü Şehitliği ve Pazaryeri Kınık Köyü'nü gezme imkanı bulacaklardır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.