1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Buldan ve Temelli Resmen Eş Başkan
HAS Parti Kongresinde Gündem FESİH

HAS Parti Kongresinde Gündem FESİH

HAS Parti Olağanüstü Kongresi, fesih gündemiyle parti genel merkezinde toplandı.

A+A-

HAS Parti Olağanüstü Kongresi, fesih gündemiyle parti genel merkezinde toplandı.

AK Parti ile bütünleşme sürecinde gözlerin çevrildiği HAS Parti, olağanüstü kongresini topladı.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un konuşması ile başlayan kongrenin en önemli gündem maddesi ise partinin feshi. Fesih kararını 220 kişilik kurucular kurulu verecek. Kurulun saf çoğunluğunun olumlu oy kullanması durumunda parti feshe gidecek.

Aralarında genel başkan yardımcılarından Mehmet Bekaroğlu'nun da yer aldığı bir grup partinin feshini desteklemiyor ancak kongreden bu yönde bir yaptırım kararı çıkması bekleniyor.

Fesih gerçekleşirse, 22 Eylül pazartesi günü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Numan Kurtulmuş'a ve kurmaylarına parti rozeti takacak.

Parti başkanlığı önünde toplanan bir grup partili ise, fesih için toplanan kongreyi protesto etti.

Haberin Uzantısı

HAS Parti'de Fesih Kararı

HAS Parti lideri Kurtulmuş'un Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçme kararının ardından bugün toplanan kongre sonrası yapılan oylamada partinin feshine karar verildi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un Adalet ve Kalkınma Partisi'ne geçme kararının ardından bugün (19 Eylül) toplanan HAS Parti Olağanüstü Büyük Kongresi'nin ardından partinin geleceği oylandı. Delegelerin büyük bir bölümünün oylarıyla partinin tüzel kişiliğinin feshedilmesi yönünde karar alındı.

179 delegenin imza attığı oylama sonunda sandıktan 180 zarf çıkması üzerine rastgele seçilen bir zarf yırtılarak iptal edilirken, yapılan sayımda delegelerden 165'inin partinin feshedilmesi lehinde oy kullandığı, 12 delegenin ise ise aleyhte oy kullandığı görüldü. iki zarftan ise boş oy pusulası çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.