1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fındığın Anavatanı Emitt'te
Hakkari İl Başkanı Serbest BIRAKILDI

Hakkari İl Başkanı Serbest BIRAKILDI

Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan, sabah saatlerinde serbest bırakıldı

A+A-

Hakkari'nin Oğul Köyü yakınlarında PKK'lılar tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan, sabah saatlerinde serbest bırakıldı

Hakkari’nin Oğul Köyü yakınlarında 2 Eylül 2012 tarihinde PKK ’lılar tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdülmecit Tarhan bugün serbest bırakıldı. PKK’lıların Tarhan’ı Hakkari Mazlum-Der Şube Başkanı Cengiz Şen, Mazlum-Der yöneticisi Abdurrahim Semavi, İnsan Hakları Derneği ( İHD ) Şube Başkanı İsmail Akbulut, İHD Sekreteri Sait Çağlayan , Hakkari Barosu’ndan avukatlar Erol Çağlar ve Kemal Şimşek’ten oluşan heyete teslim ettiği belirtildi.

Tarhan, serbest bırakıldıktan sonra yanındaki heyetle Şırnak ’ın Silopi İlçesi’nden Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye ’ye giriş yaptı. Abdülmecit Tarhan’ı Irak’a almaya giden heyette yer alan Mazlum-Der yöneticisi Abdurrahim Semavi, "Biz bir heyet olarak 31 gün önce PKK güçleri tarafından alıkonulan Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan arkadaşımızı sağlık bir şekilde aldık. Bu vesile ile birkaç gündür Kürdistan bölgesindeydik. Serbest bırakılan başkan aşırı yorgunluk ve özel sebeplerden dolayı burada durmak istemedi. Başkan açıklamayı Hakkari’de yapacaktır. Başkanın istifa edip etmemesi kendisinin inisiyatifinde. Ancak kendisine herhangi bir dayatılma yapılmadığını öğrendik" dedi.

Abdurrahim Semavi, PKK’lıların kaçırdıkları Ak Parti İl Başkanı Abdulmecit Tarhan’a ’sıkıntı yaşatmadıklarını’ ileri sürerek, "Biz kendilerinin istemiş olduğu bir yere gittik. Orada bir protokol imzalayarak kendilerini teslim aldık. Protokolde KCK yasalarına gözaltına alındı diye ibare vardı. Biz hiç pazarlık etmedik ve pazarlık edecek durumda da değildik" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.