1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Töre Korkusu 2 Can ALDI
Hakkari Çukurcada PKK SALDIRISI

Hakkari Çukurca'da PKK SALDIRISI

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK tarafından dört noktaya eş zamanlı saldırılar düzenlendi.

A+A-

Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karokoluna 3 ayrı koldan saldırı girişiminde bulunan bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı

Hakkari Valiliği şehit sayısının 8 olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca 15 asker ve 6 sivil yaralanırken 12 PKK 'lı öldürüldü.

3 KOLDAN SALDIRI
Hakkari-Çukurca Karolunun 40’ıncı kilometresinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu’na dün akşam saat 23.00 sıralarında bir grup PKK ’lı 3 ayrı koldan saldırı düzenledi. Bir grup PKK ’lı ise sivil bir kamyonetle jandarma karakoluna doğru gitmeye çalıştığı sırada bölgede bulunan askerler ve köy korucuları tarafından fark edildi. Bunun üzerine çatışma çıktı.

HAKKARİ VALİSİ: 8 ŞEHİT
Çatışmanın ardından ilk bilgiler çatışmalarda 2 köy korucusu şehit olduğu yönündeydi. Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, PKK 'lılar dün gece Çukurca'da düzenlediği saldırıda 6 asker ve 2 korucunun şehit olduğunu açıkladı. Çatışmada ayrıca 15 asker ve 6 sivil yaralanırken, toplam 14 PKK 'lının da öldürüldüğü ifade edildi. Çatışma sırasında evleri karakolun yakınında bulunan ve akraba oldukları belirtilen Şehzenan, Necdet, Şerife, Kıymez ve Mizgin Ölmez, Abdurahman Dayan ile 1 asker yaralandı. Yaralı olan siviller ile asker ambulanslarla Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

GENELKURMAY İSİMLERİ AÇIKLADI
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde, Hakkari'deki saldırıda şehit olan güvenlik güçlerinin isimleri ve fotoğraflarıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel 'in başsağlığı mesajına yer verildi.

İnternet sitesindeki açıklamada, şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, jandarma erler Metin Çevik, Hakan Oktay, Yaşar Karadağ ve Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nun fotoğraflarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in şu başsağlığı mesajı yer aldı:

“Silah arkadaşlarımız 4 Ağustos 2012 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli aileleri ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.”

14 PKK 'LI ÖLDÜRÜLDÜ
Hakkari Valiliği, öldürülen14 PKK 'lı ile birlikte11 adet kalaşnikof tüfek ve 1 adet RPG7 roket atarın ele geçirildiğini bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 4 Ağustos 2012 tarihinde PKK mensuplarınca sınır hattındaki bazı üs bölgeleri ile merkeze bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na saldırı ve sızma teşebbüsünde bulunulduğu hatırlatıldı.

“Devam eden arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında 2 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısının 14'e çıkmıştır. Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarıyla 11 adet kaleşnikof marka silah ve 1 adet RPG7 marka roketatar ele geçirilmiştir.”

KADIN PKK ’LIDAN İNTİHAR EYLEMİ
Bu arada çatışmanın yaşandığı sırada bir kadın PKK ’lı ise karakolu nizamiyesine doğru giderek intihar eyleminde bulundu. Üzerindeki bombayı patlatan kadın PKK ’lı parçalanarak hayatını kaybederken, bu sırada karakol nizamiyesinde bulunan bazı askerlerin de yaralandığı belirtildi.

Yaralıların Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirilmesi üzerine sabaha karşı çok sayıda yaralı yakını da hastane önüne akın etti. Çevik kuvvet polisleri hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgedeki operasyonlar ise sürüyor.

HAYAT HİKAYELERİ VE DRAM

"15 GÜN SONRA TERHİS OLACAKTI"
Hakkari'nin Geçimli köyündeki karakola PKK ’lılarca düzenlenen saldırıda Jandarma Er Metin Çevik şehit oldu. Geçimli köyündeki askeri karakola PKK ’lılarca düzenlenen saldırıda, şehit olan er Metin Çevik'in, Başören köyü Çömetenler Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.

Anne Çevik ise, taziye ziyaretine gelenlere, en son oğluyla telefonda görüştüklerinde kendisine oruç tuttuğunu ve hiç bırakmadığını söylediğini ifade etti. Baba Recep Çevik, 2 kız, 1 erkek çocuğu olduğunu belirterek, “Oğlum yaklaşık 15 gün sonra terhis olacaktı. Türk halkının başı sağ olsun, acımız büyük” dedi.

AİLESİNE YARDIM EDİYORDU
24 yaşındaki Kurak'ın şehit olduğu haberi, Malatya Merkez Şehit Fevzi Mahallesi 11. Sokak'ta 2 katlı müstakil evde yaşayan ailesi ile diğer yakınlarını yasa boğdu.

Meryem ve Mustafa Kurak çiftinin 5 çocuğundan biri olan Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın, 3-4 yıl önce göreve başladığı öğrenildi. Ailenin komşusu Metin Canyeter, şehidin, ailesinin geçimine maddi destek sağladığını belirtti.

Kurak'ın, babasının emekli olabilmesi için primlerini de yatırdığını ifade eden Canyeter, baba Mustafa Kurak'ın zaman zaman komşulara “Ahmed'imin nişanlandığını, evlendiğini görsem koç keseceğim” dediğini söyledi. Canyeter, Kurak'ın Hakkari'ye gönüllü olarak gittiğini öğrendiklerini ifade etti.

‘ELİN KIZINA SEBEP OLMA’
8 aylık asker olan Hakan Oktay'ın babası Bahri Oktay, acı haberler gözyaşlarına boğulurken, oğlunun beş ay önce izne geldiğini ve şubat ayında da tezkereye geleceği günü beklediklerini söyledi.

Cuma günü oğluyla telefonla görüştüğünü söyleyen baba Bahri Oktay, “Bir erkek evladım daha var. Onu da aynı onun birliğe alırlarsa gönderirim. Eğer alırlarsa kendim bile askere gitmek istiyorum” dedi.

İkisi erkek olmak üzere 8 çocuğundan biri olan Hakan'ın ölüm haberini alan anne Emine Oktay ise son görüşmelerinde oğlunun kendisine, “Burası çok karışık anne korkuyorum. Babamı bırakma, el ele gezin. Gelinci sizi çalıştırmayacağım, sizi çalışmadan kurtaracağım” dediğini anlattı.

Anne Emina Oktay, oğlu ile hayallerinin yarım kaldığını söyleyerek, “Hayallerim boşa çıktı. Hakanıma kız bakıyordum. Bana, 'ben askere gideyim elin kızına sebep olma anne. Benim de vardır bir nasibim' demişti. Askerden gelince evimizi tamamlayacaktık. Her şey yarım kaldı” diye ağıt yaktı.

ÇIĞ ALTINDAN YARALI KURTULMUŞTU
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Tunceli ’de vatani görevini yaparken, çığ altında kalmış ve yaralı kurtarılmıştı. Şehit annesi Meryem Kurlak, oğlunun askerlik görevini yaparken de çatışmalara girdiğini anlatarak, "O zaman çığ altında kaldı, keşke o zaman öleydi. Ne kadar ’Vatan sağ olsun’, ’Siz sağ olun’ desem de yüreğim yanıyor. Hiç kimsenin yüreği benimki kadar yanmıyor. Onu ben darlıkta büyüttüm bu hallere getirdim" diye konuştu.

Şehit Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın batıda görev yaptığı sırada kendi isteği ile doğuya tayin edildiği ve evlenmeyi düşündüğü belirtildi.

ŞEHİT ANNESİ: ŞEMDİNLİYİ VERİN ONLARA
Ak Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal da partisinin Malatya milletvekilleri ile birlikte şehit ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Dışarıda baba Mustafa Durak’a taziyelerini ileten Ünal ve milletvekilleri daha sonra eve geçerek şehit annesi Meryem Kurak ile görüştü. "Artık şehit annesinin. Bizler de bundan sonra senin evlatlarınız" diyen Ünal, "Bu ülke bugüne kadar birçok şehit verdi. Ama bunlar bitecek inşallah" dedi. Anne Meryem Kurak’ın "Allah bütün analara sabır versin bana da sabır versin. Artık analar ağlamasın. Milletvekilisiniz Başbakan’a iletin bu lafımı. Şemdinli’de ne var, ne edecek versin onlara. Bütün askerler orada ölmüyor mu?" sözleri üzerine Mahir Ünal, "Bu ülkenin tek bir taşını Allah’ın izniyle kimseye vermeyeceğiz. Bitecek bunlar" karşılığını verdi.

"HAKKINIZI HELAL EDİN ATEŞ ALTINDAYIZ"
Evli ve 2 çocuk babası olan 41 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya’nın 1 yıl önce Hakkari’deki görevine başladığı ifade edildi. İzne gelen şehit Uzman Çavuş Çelikkaya, 10 gün önce yeniden görev yerine döndü. Şehit dütüğü haberinin duyulması üzerine Ankara ’da oturan ev kadını eşi baygınlık geçirdi. Şehidin eşine hazır bekletilen 112 Sağlık ekipleri müdahale etti.

Şehit Uzman Çavuş Çelikkaya’nın dün gece saat 23.00 sıralarında eşi Elif’i arayarak, "Hakkınızı helal edin, şu an çatışma halindeyiz ve ateş altındayız. Hainler her taraftan saldırıyor. Ateş altındayız, her taraftan mermiler geliyor, patlamalar oluyor. Allah yardımcımız olsun" dediği ve konuşması bittikten sonra da bir daha da telefonuna cevap veremediği, eşinin sabaha kadar aramasına rağmen yanıt almadığı kaydedildi.

KORUCULAR TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ
Çatışmalarda hayatını kaybeden 2 geçici köy korucusu, düzenlenen törenli toprağa verildi.

Geçici köy korucuları Ferik Çiftçi ve Cabbar Duman'ın cenazeleri, Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından Otluca Köyü'ndeki Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'na götürüldü.

Burada düzenlenen cenaze törenine Vali Orhan Alimoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, İl Jandarma Komutanı Albay Mahmut Çağlayan, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile şehit yakınları katıldı.

Törenin ardından askerlerin omuzlarında ambulanslara alınan cenazeler, Geçimli köy mezarlığında tarafından toprağa verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.