1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bağcılar’da İmam Hatipli Öğrencilerden Gazze İçin Kermes
Hacı Adaylarının Liste MÜCADELESİ

'Hacı Adayları'nın Liste MÜCADELESİ

Kars İl Müftülüğü Hac Kayıt Bürosu camına asılan eski ve yeni kayıt listesi, yaşlılara zor anlar yaşattı.

A+A-

Kars İl Müftülüğü Hac Kayıt Bürosu camına asılan eski ve yeni kayıt listesi, yaşlılara zor anlar yaşattı. Yazıları küçük oldukları için okuyamayan yaşlılar, gözlük yardımıyla da işin içinden çıkamayınca devreye Müftülük çalışanları girdi. Müftülüğe götürülen yaşlıların kayıt işlemlerine internet aracılığıyla bakıldı.

KHA'dan Bedir Altunok'un haberinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Genel Müdürlüğü’nde yenilen kayıtlar askıya çıkarılınca hacı adayları Müftülüğe akın etti. Hac Kayıt Bürosu camına asılan kayıt listesi yaşlılara akla karayı seçtirdi. Adeta denizde iğne arar gibi listede isimlerini arayan hacı adayları saatlerce bu uğrayı verdiler. Kimileri görevlilerin yardımıyla isimlerini bulurken, kimileri ise gözlüklerinin yardımıyla bile yazıları okuyamadılar. Yazıların küçük olması ve cam arkasında bulunması nedeniyle uzun uğraşlar sonucu bile kayıtlarını bulamayan yaşlılara görevliler internetten T.C. Kimlik numarasıyla girildiğinde bilgilere rahatlıkla ulaşılabileceği aktarıldı. Yaşlılar bu defa da internet kullanmayı bilmediklerini söylediler. Yaşlılardan bazıları listede isminin bulunması için torunlarından yardım almaya evin yolunu tutarken, bazıları da uzun süre listede kayıtlarının olup olmadığını araştırdılar.

Bunun üzerine Hac kayıt Bürosu görevlileri onlarca yaşlıyı Müftülük binasına götürdü ve hepsiyle bir bir ilgilenerek bilgisayar ortamından kayıtlarını bulup bir de çıktı vererek evlerine yolladılar.

Kars İl Müftülüğü veri hazırlama kontrol işletme görevlisi hac kayıt işlemleriyle sorumlu Alim Enir, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca eskiden kaydını yaptıran hacı adaylarının otomatikman Hac Dairesi Genel Müdürlüğü’nce kayıtları yenilenmiştir. Yeni kayıt olacaklarda Müftülüğe müracaat ederek kayıtlarını yaptıracaklardır. Hacı adaylarımız belirlenen bankalara 15’er TL yatıracaklar ve dekontla birlikte müftülüğe gelecekler. Eski kayıtlar için yapılacak her hangi bir şey yoktur. Eski kayıtlı hacı adayımız geçen yıl normal tipe yazılmış ise şimdi ise onu değiştirmek istiyorsa o değişiklikleri yapıyoruz. Yada başka bir ilde yazılmış ise şimdi de Kars’tan yazılmak istiyorsa o işlemleri yapıyoruz. Şimdi de kayıt yenileyenlerin listelerini askıya çıkardık. Vatandaşlarımız buraya gelerek isminin yenilendiğini görüyor. Hangi kategoride olduğunu da görebiliyor. Bu listelere göre ne şekilde kaydını yeniletmek istiyorsa ona göre hareket ediyor. Baktık ki yaşlılarımız bu listelerde isimlerini bulmakta zorlanıyorlar bizde onları müftülüğe götürerek bilgisayardan yardımcı oluyoruz. T.C. Kimlik numaralarıyla bulduğumuz kayıtlarını da çıktı alıp kendilerine veriyoruz. Hacı adaylarımız internetten Hac Dairesi Genel Müdürlüğü’nün sayfasına girerek öğrenebiliyorlar. Kişiler kendi sorgulamalarını kendi kimlikleriyle yapabiliyorlar. O sorgulama sonucunda da tüm bilgilere ulaşabiliyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.