1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Gölhisar’da
Gürsel Tekin, Savcıya İFADE VERDİ

Gürsel Tekin, Savcıya İFADE VERDİ

Taciz iddialarıyla ilgili Ergenekon savcısına ifade veren CHP'li Gürsel Tekin: Veremeyeceğim hesap yok, o yüzden savcıya gittim.

A+A-

Taciz iddialarıyla ilgili Ergenekon savcısına ifade veren CHP'li Gürsel Tekin: Veremeyeceğim hesap yok, o yüzden savcıya gittim,

Ergenekon soruşturması kapsamında Oda TV çalışanı İklim Bayraktar’ın taciz iddiasıyla ilgili tanık olarak İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün talimatıyla ifade veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Bugün buraya mağdur tanık olarak geldim. Bilgimize başvuruldu" dedi. Tekin, Bayraktar’dan şikayetçi olup olmayacağı sorusuna "Tüm yasal haklarımızı saklı tutuyoruz" yanıtını verdi.

Yaklaşık bir saat boyunca Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin’in sorularını yanıtlayan Tekin, adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Adliyeye avukatı Mahmut Tanay’la gelen Tekin, Bilgin’e ifade vermediğini, "mağdur tanık" olarak bilgisine başvurulduğunu belirtti. Dosyanın gizliliği açısından bilgi vermesinin söz konusu olmadığını söyleyen Tekin, "Türkiye’de hukukun işleyişi açısından çok mutlu oldum. Bugüne kadar kamuoyunda bilinen WikiLeaks gibi, Deniz Feneri gibi, Kayseri dosyası gibi dosyalarda ismi geçen siyasetçileri savcılarımız çağırabilse, bilgisine başvurabilse herhalde birçok şey aydınlanır" diye konuştu.

"İDDİALAR MEDYADA YER ALDIĞI GİBİ DEĞİL"

Gazetecilerin, Savcı Bilgin’in yönelttiği soruların içeriğini sorması üzerine Tekin, kendisine yöneltilen soruların "belli medya gruplarında" bir-iki gün içerisinde haber olacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ifade vermediğinin anımsatılması üzerine Tekin, "Benim veremeyeceğim hiçbir hesap yok, ben onun için aynı gün rahatlıkla söyledim. Gelip ifademi de verdim. Sayın Genel Başkanımız ve eski Genel Başkanımız kendileri takdir edeceklerdir" dedi. Bayraktar’ın taciz iddialarının hatırlatılması üzerine Tekin, söz konusu iddiaların medyada yer aldığı şekliyle dosyada bulunmadığını vurgulayarak savcının kendisine birçok soru sorduğunu ancak durumun basına yansıdığı gibi olmadığını söyledi. Baykal ile Oda TV arasında bağlantı bulunduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Tekin, "Bunların hiçbirinin doğruluğu yoktur. Mağdur olarak dinlendim" dedi.

Savcı Bilgin’in Tekin’e yaklaşık 10 soru yönelttiği ve Bayraktar’dan şikayetçi olup olmadığını da sorduğu öğrenildi. Tekin’in tüm yasal haklarını saklı tuttuğunu söylediği kaydedildi.

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU’NA RED

Öte yandan, Kılıçdaroğlu ve Baykal’ın avukatları aracılığıyla Savcı Öz’ün gönderdiği talimat evrak ve eklerinin kendilerine verilmesi savcılığa yaptığı başvuru, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kısıtlama kararını gerekçe gösterilerek reddedildi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.