1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Naif Alibeyoğlu'ndan Basına YEMEK
GDO Hakkında Yeterli Bilgimiz YOK

GDO Hakkında Yeterli Bilgimiz YOK

Türkiye'de Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)'la ilgili yeterli bilginin mevcut olmadığı belirtildi..

A+A-

Türkiye'de Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)'la ilgili yeterli bilginin mevcut olmadığı belirtildi..

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Şakiroğlu, Türkiye'de Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO)'la ilgili yeterli bilginin mevcut olmadığını söyledi.

GDO'larla ilgili bilgilerin bıktıran bir tekrara dayanmasının şaşırtıcı olmadığına dikkat çeken Şakiroğlu, "Ülkemizdeki araştırma kurumlarında GDO'lar konusunda Elle tutulabilir hiçbir ciddi çalışmanın yapılmaması ve dolayısıyla bu konudaki bilgi eksikliği ve yanı sıra ciddi bir akademik çalışmanın olmaması GDO'lar hakkında bilgisizliği ortaya çıkarmaktadır." dedi.

Bu boşluğun haliyle konuya meraklı ancak teknik açıdan donanımsız birey veya guruplar ile doldurulduğu hatırlatan Şakiroğlu, "Makul kaygılar ile marjinal yorumlar arasına sınır çizmesi beklenemeyecek Kaynaklar, kamu Oyunu aydınlatmaktan öte kitlesel bir kafa karışıklığına yol açabilir. Ayrıca GDO'ların sebep olacağı olası sağlık riskleri nedeniyle ekonomik açıdan gelişmiş toplumlarda bu teknolojilere karşı güçlü bir sosyal muhalefet oluşturulabilir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.