1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. HDP’li 4 Belediyeye Kayyum Atandı
Gazeteciler Polis Katili, Tacizci, DARBECİ

Gazeteciler Polis Katili, Tacizci, DARBECİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zaman gazetesinin 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada tutuklu gazetecilerle ilgili olarak 'polis katilleri, cinsel tacizciler ve darbe destekçilerine gazet

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zaman gazetesinin 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada tutuklu gazetecilerle ilgili olarak "polis katilleri, cinsel tacizciler ve darbe destekçilerine gazeteci denilerek Türkiye'ye karşı kampanya yürütülüyor" dedi.

Tutuklu gazetecilerin ne ile itham edildiklerini, neden ceza aldıklarını belgeleri ile ortaya koyduklarını söyleyen Erdoğan, gazetecilerin ateşli silah bulundurmak, patlayıcı bulundurmak, evrakta sahtecilik, cinsel taciz, terör, darbeye teşebbüs gibi gerekçelerle tutuklu olduğunu iddia etti.

"Batı bizi anlamıyor"

T24'ün haberine göre, Zaman gazetesinin 25 yıllık tarihi konusunda övgü dolu ifadeler kullanan Başbakan, medyanın özgürlük-terör dengesini gözetmek ve bunun ayrımını yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

Erdoğan, hedef göstermenin, teşvik etmenin, çarpıtmanın, karartmanın, basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü olamayacağını söyledi.
Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün (RSF) Dünya Basın Özgürlüğü Raporu'nu yayınladığı ve Türkiye'yi basın özgürlüğü sıralamasında 179 ülke arasında 148. sırada ilan ettiği gün konuşan Erdoğan, batı ülkelerinin Türkiye'yi anlamadığını, çünkü orada darbeyi teşvik eden gazeteciler olmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) de eleştiren Erdoğan, CHP'lilerin yurtdışına gidip "gazeteci" diye polis katillerine sahip çıkarak Türkiye'yi karaladığını, Türkiye aleyhinde kampanya yürütmenin vatan-millet sevgisi ile bağdaşmadığını söyledi.

İfade özgürlüğünün önü açık!

Manşetlerle savaş savaşa bugünlere geldiklerini söyleyen Erdoğan, geçmişte yaşanan acıların bugün yaşanmaması için ifade özgürlüğünün önünü açtıklarını iddia etti.

Erdoğan, herkesin özgürce, istediği dilde konuştuğu, yazdığı, kimsenin üzerinde baskı, tehdit hissetmediği bir atmosfer inşa etmenin mücadelesi içerisinde olduklarını da ileri sürdü.

Haberin Uzantısı..

Erdoğan'ın 'tacizci' dediği 'gazeteci' Hüseyin Üzmez'dir!

RSF'nin Türkiye'yi basın özgürlüğü sıralamasında 179 ülke arasında 148. sırada ilan ettiği gün Zaman gazetesinin kuruluş yıldönümünde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cezaevindeki gazeteciler için, “Polis katili, taciz, terör suçları işleyenler” suçlaması, gözleri hangi ‘gazeteci’ ‘tacizci’, hangisi ‘katil’ sorusuna neden oldu.

Meslek örgütlerine göre cinsel tacizden yargılanan tek bir ‘gazeteci’ var. O da Vakit yazarı Hüseyin Üzmez! Üzmez, 1952 yılında da gazeteci Ahmet Emin Yalman'a suikast girişiminde bulunmuştu.

78 yaşındaki Hüseyin Üzmez, Bursa’nın Mudanya ilçesinde 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismar suçlamasıyla yargı önüne çıkmış. Davanın yargıtay süreci ve tutukluluk süresi dikkate alınarak tahliye edilmişti. Meslek örgütlerine göre Erdoğan’ın bahsettiği ‘tacizci’ gazeteci sağcı İslamcı kimliği ile öne çıkan Vakit yazarı Üzmez.

KASTEDİLEN ÜÇ İSİM

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi de Erdoğan’ın listedeki üç ismi işaret ettiğini, bu üç ismin de tutuklama kararlarının mensubu olduğu medya kuruluşlarındaki faaliyetlerinden kaynaklandığını belirterek “Cinsel taciz diyor, bu Hüseyin Üzmez’dir, bizim listemizde yok” dedi.

İpekçi, 97 ismin bulunduğu listeye ilişkin “katiller, sahteciler, tacizciler” suçlamasının yeni olmadığını, daha önce de Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından yapıldığını söyledi. İpekçi, Ergin ve Erdoğan’ın isim vermeseler de listede bulunan Erdal Süsem, Mehmet Yeşiltepe ve Erol Zavar’ı kastettiğini kaydetti.

Süsem’in Eylül dergisinde yayımlanan söyleşileri, Yeşiltepe’nin Devrimci Hareket dergisindeki görevi ve Zavar’ın Odak dergisindeki yazıları nedeniyle tutuklandıkları için listeye alındıklarını anlatan İpekçi, bu üç ismin tutuklanma kararlarında yer alan başka bazı suçlamalarla ilgilenmediklerini, ancak bu suçlamaların da sorunlu olduğunu söyledi.

İpekçi, Süsem ve Yeşiltepe’nin, “gazetecilik faaliyeti” dışında Erdoğan’ın söylediği, “katillik” suçlamasına karşı Bakan Ergin’e gönderdikleri mektupla yanıt verdiklerini belirtti

ÇAVUŞOĞLU'DA 'TECAVÜZCÜ' DEMİŞTİ'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı sıfatı ile Mevlut Çavuşoğlu 23 ocak günü yaptığı açıklamada tutuklu gazetecileri, “katil” ve “tecavüzcü” ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.