1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eski 'Hizmet Binası' İnşaatı BAŞLADI
Eski Hizmet Binası İnşaatı BAŞLADI

Eski 'Hizmet Binası' İnşaatı BAŞLADI

Kars Belediyesi eski 'hizmet binası' inşaat çalışması uzun bir aradan yeniden başlatıldı.

A+A-

Kars Belediyesi eski "hizmet binası" inşaat çalışması uzun bir aradan yeniden başlatıldı. 1 yıl sonra hizmete açılacak inanın harç atma töreni de 18 Mayıs günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla yapılacak.

KHA'nın haberine göre, inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, “Belediye binamız 3 katı zeminin altında 3 katı da zeminin üstünde olmak üzere toplamda 6 kattan oluşuyor. Bütün servislerimizi burada toplayacağız. Yine içerisinde aşevi, yemekhanesi, lokali, 350 kişilik çok amaçlı salonu olacak. En üst katta da 12 odalı misafirhanesi bulunacak. Kars’ın genel anlamda Belediye noktasında bütün ihtiyaçlarına cevap verecek bir bina olacak. Yeni yapılacak bina da eski binanın mimari yapısına uygun yapılacak. Mimar mühendisleri mimari projede buna çok dikkat ediyorlar. Kısmet olursa 18 Mayıs günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Kars’a gelecek ve temel atma törenine katılacak.” dedi.

Şu anda firmanın yavaş yavaş çalışmalarına başladığını da kaydeden Başkan Bozkuş, “O güne kadar kalıplar kurulacak, demir atılacak ve beton atılmaya hazır hale getirilecek. Ondan sonra da Kars halkının özlemle beklediği bina faaliyete geçecek. Bu şekliyle de eskiden olduğu gibi Kars’ın kurtuluş törenleri burada yapılacak ve yine kurtuluşu simgeleyen damat ve gelin meşhur balkona çıkarak özgürlüğü simgeleyen güvercinleri uçuracak.” diye konuştu.

Başkan Bozkuş ayrıca, “Kars halkı bunu hak ediyor ve inşallah o günler geri gelecek. Böylelikle bu özlemde sona ermiş olacak. Yaklaşım maliyeti 16 milyon TL’nin üzerindeydi 13.245 milyon TL’ye ihale edildi. 9 firma ihaleye katılmıştı İstanbul’dan bir firmaya kaldı. Şu anda 17 şube müdürlüğümüz var. 4 tane başkan yardımcılığı var. Belediye başkanının bulunduğu kısım var. Mevcut tarihi bina da eskisi gibi makam olarak kullanılacak. Projede de bu şekilde dizayn edildi. Şu anda beledimizin kadrolu. Sözleşmeli ve işçi statüsünde çalışan 219 personeli var. Birde şirket adına çalışan personelimiz var. Belediye bilindiği gibi vatandaşların yoğun olarak uğradığı kurumlardan birisi. Bu anlam içerisinde bu bölgedeki esnafa da iddi oranda katkısı olacak. Bina 2013 yılında bitirilecek ve en son kat ise personele otopark olacak.” diye konuştu.

VATANDAŞLARDA ESNAFLARDA MEMNUN
Eski Belediye binasında başlatılan inşaat çalışmaları çevre esnafını ve vatandaşları da sevindirdi. Bundan böyle Kars’ın Kurtuluş törenlerinin yeniden bu inanı çevresinde yapılacak olması ve balkonundan gelin ve damadın güvercin salıvermesi görüntülerini özlediklerini belirten vatandaşlar bu binanın Kars için önemli olduğunu çünkü bu binanı balkonunun çok önemli tarihi misafirlerini ağırladığını söylediler. 86 yaşındaki İmdat Karakoç da, binada çalışmaları görünce heyecanlandı ve çocukluk yıllarında bu balkondan halkı selamlayan ünlüleri anlattı. Anlatırken duygulanan ve gözleri dolan Karakoç, bir yıl içinde binanın tamamlanarak faaliyete geçmesini arzuladığını söyledi.

Çevre esnafı da Belediyenin bu binaya taşınmasıyla birlikte işlerinin açılacağını umut ettiklerini belirterek, bu bölgenin artık canlanması gerektiğini belirttiler.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum