Eski Devlet Hastanesi SATILACAK

Eski Devlet Hastanesi SATILACAK

Sağlık Bakanlığı'na tahsisli olan Kars Eski Devlet Hastanesi'nin yerinin kiralamaya ve satışa açık hale geldiği belirtildi..

A+A-

Sağlık Bakanlığı’na tahsisli olan Kars Eski Devlet Hastanesi’nin yerinin kiralamaya ve satışa açık hale geldiği belirtildi..

KARS’TAKİ BİNALAR SAĞLAM DEĞİL

Kars Valisi Ahmet Kara, Kars’ta bu yıldan itibaren yapılan binaların daha sağlam olduğunu söyleyerek, 2001 yılından önce yapılan binaları mühendislerin çok sağlam görmediklerini söyledi.

Vali Kara ilk olarak, şimdiye kadar Sağlık Bakanlığı’na tahsisli olan Eski Devlet Hastanesi’nin yerinin şu andan itibaren Bakanlığın izniyle kiralamaya ve satışa açık hale geldiğini belirtti.

ESKİ DEVLET HASTANESİ SATIŞA ÇIKIYOR

Karslı işadamlarını, burayı bir şekilde kiralamak ve satın almak suretiyle değerlendirmeye çağıran Vali Kara, burada güzel tesisler, güzel iş yerleri açmalarını istedi.

Eski Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı için boşaltılmasından yola çıkarak binaların sağlamlıklarına da değinen Vali Kara, 2001 yılından önce yapılan binaların güçlendirmeye muhtaç olduklarını vurguladı.

Vali Kara, “O zaman deprem yönetmeliği yoktu, o zaman yapı denetim sistemi yoktu. Türkiye’de yapı denetim sistemi 1999 depreminden sonra gelişti. 2001’den itibaren uygulanmaya başlandı. Kars’ta ise bu yıl uygulanmaya başlandı. Yani Kars’ta bu yıldan itibaren yapılan binalar sağlam. Ama bundan önce yapılan binalar, özellikle 2001’den önce yapılan binaları mühendisler çok sağlam görmüyor. Onlar hep güçlendirilecek binalar olarak bakıyorlar. Dolayısıyla Devlet Hastanesi de ya güçlendirilecek ya da yeniden yapılacaktır. Eğer, modern bir iş yeri yapılacaksa yıkılması uygun olur.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.