1. HABERLER

  2. Erivan'da Altın Kayısı Ödülü KOSMOS'un
Erivan'da Altın Kayısı Ödülü KOSMOS'un

Erivan'da Altın Kayısı Ödülü KOSMOS'un

Reha Erdem'in 'Kosmos'u Ermenistan’ın başkenti Erivan'daki 7. Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali'nde büyük ödül 'Altın Kayısı'nın sahibi oldu.

A+A-
Reha Erdem'in 'Kosmos'u Ermenistan’ın başkenti Erivan'daki 7. Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali’nde büyük ödül 'Altın Kayısı'nın sahibi oldu.
Uluslararası yarışmaya, Meksika, Fransa, Rusya, Tayvan gibi farklı coğrafyalardan 12 film katıldı. Bu yıl yedincisi düzenlenen festival 11 Temmuz’da başladı. Bugün sona eren festivalde Ermenistan ve dışındaki Ermeni sinemasına odaklanıldı.
Altın Kayısı’ları dağıtan jüride Fridrik Thor Fridriksson, Rob Nilsson, Leon Cakoff, Sergei Lavrentiev ve Türkiye’den Semih Kaplanoğlu yer aldı.
Haberin Öncesi..
FATİH AKIN ERİVAN'DA
7. Uluslararası Altın Kayısı Film Festivali çerçevesinde Erivan’ı ziyaret eden Türk kökenli Alman yönetmeni Fatih Akın, Türk-Ermeni ihtilafı için "Bu, gerçekle yüzleşme korkusudur" görüşünü dile getirirken, "İlişkilerin normalleşmesine doğru ilerlemenin tek yolu, korkunun üstesinden gelmektir" ifadesini kullandı.

Festival sırasında "Ruh Mutfağı" filmini sunacak Akın, Erivan’da gazetecilere yaptığı açıklamalarda Ermenistan başkentini "misafirperver, mütevazi ile biraz da büyülü ve gizemli" olarak nitelerken "Bu günlerde sinemalarda daha az vakit geçirerek Erivan’ı daha iyi tanıma fırsatından yararlanacağım" dedi.

"KORKU BENİM ÜLKEMDE BİRÇOK RUHU YİYİP BİTİRDİ"
Türkler ile Ermeniler arasındaki ihtilafa da değinen Akın, "Bu, gerçekle yüzleşme korkusudur. Korku, ruhunu yiyip bitiriyor ve korku, benim ülkemde birçok ruhunu yiyip bitirdi" ifadelerini kullandı. Ermenistan Devlet Radyosu’na göre, Akın, şöyle devam etti: "Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesine doğru ilerlemenin tek yolu, korkunun üstesinden gelmektir. Sinemanın bu korkunun üstesinden gelme gücünün olduğuna güveniyorum ve bunun bir gün olacağından eminim.

SEMİH KAPLANOĞLU “KENDİMİ ÜLKEMDE GİBİ HİSSEDİYORUM”
Türk film yapım yönetmen Semih Kaplanoğlu 17 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında ‘Erivan sokalarında gezerken, kendimi ülkemde gibi hissediyorum’ dedi.

Kaplanoğlu: ‘Erivan bana çok yakın. Bizim hakkında konuşmadığımız, ortaya çıkarmadığımız çok ortak  sorunlarımız ‘dertlerimiz’ var.  Politikacılar yumuşamaz, ancak biz filmlerimizle ve kültürle acıları paylaşarak tedaviye ulaşırız’ dedi.

Erivan ‘Altın Kayısı’ 7. Uluslararası Film Festivali çerçevesinde Ermenistan’da bulunan Semih Kaplanoğlu Festival jüri üyeliği de yapmakta. ‘Altın Kayısı’da Kaplanoğlu’nun son ‘Bal’ filmi de gösterilmekte.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.