1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hasankeyf'te 650 yıllık Türbe Taşınıyor!
Erciş AKPli Vekilin ÇİFTLİĞİMİŞ

Erciş AKP'li Vekilin 'ÇİFTLİĞİ'MİŞ

Kılıçdaroğlu'nun, Erciş'teki depremde yaşanan hasardan sorumlu tutup, 'Hesap sorulmadı, milletvekili yapıldı' dediği eski Erciş Belediye Başkanı suçlanıyor.

A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Erciş’teki depremde yaşanan hasardan sorumlu tutup, “Hesap sorulmadı, milletvekili yapıldı” diyerek işaret ettiği Erciş Belediye Başkanlığı’ndan adaylık için istifa edip 12 Haziran’da AKP’den Van milletvekili seçilen Fatih Çiftçi hakkında savcılığa yapılan suç duyurularında ağır suçlamalar yer aldı. Henüz milletvekili seçilmeden önce yapılan suç duyurularında Çiftçi’ye çeşitli suçlamalar yöneltildi.

2004’te ANAP’tan, 2009’da ise AKP’den ikinci kez seçildiği Erciş Belediye Başkanlığı’ndan, 10 Mart 2010’da AKP’den milletvekili adayı olmak için istifa eden Çiftçi hakkında Erciş’te faaliyet gösteren mühendislik firmalarınca Erciş Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Çiftçi’nin yolsuzluk, görevi kötüye kullanma, imar mevzuatına aykırılık, kendisi ve yakınlarına çıkar sağlamak iddialarının yer aldığı suç duyurusunun altında çeşitli firmalarının imzaları yer aldı.

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları yüzünden dokunulmazlık edinmesi için milletvekili yapıldığı suçlamaları yöneltilen Çiftçi, Erciş’te adaylığını açıklarken, “Benim bu genel seçimde milletvekilliği adaylığım söz konusu değildi. Seçime bir gün kala bu konuda bize AK Parti Genel Merkezi’den istifa etmemiz talimatı geldi. Biz de, Allah rızası için, bu memleketin geleceği için, daha sağlıklı bir şekilde hizmete kavuşturabilmek için bu talimata uyduk” demişti.

SUÇ?DUYURUSUNDA?NELER?VAR?

Suç duyurusuyla ilgili İçişleri Bakanlığı’nca yargılama izni verilmediği, daha sonra da milletvekili seçilmesi nedeniyle için yargıda işlem yapılamadığı belirtilen suç duyurusunda Çiftçi’ye yönelik suçlamalar şöyle:

• Mevcut planda 3 kat olarak görünen binalar keyfi olarak 6 kata çıkarılmıştır.

• Planda park ve otapark olarak görülen alanlara bina izni verilmiş ve binalar yaptırılmıştır.

• Belediyenin son 7 yıldaki tüm ihaleleri sadece 3 şirkete verilmiştir.

• İmar izni olmayan yere petrol ve LPG istasyonun izni verilmiştir..

• Belediye, yapı ruhsatlarında alınan harçlar kanun ve yönetmeliklerinde belirlediği limitlerin çok üstünde ve adaletsizce davranmış, başkana yakın akraba ve zihniyetteki kişilere küçük meblağlar ödetilirken, farklı görüşteki kişilerden yüksek miktarlar talep edip yurttaşlar buna zorlanmıştır.

• Aynı şekilde Vergi Dairesi’ne ödenmesi gereken yapı kullanım izin harçlarının Çiftçi’nin talimatıyla belediyenin hesabına yatırıldı.

• Bakanlar Kurulu’nun ifraz harçları için metrekareye en az 50 kuruş ve en fazla 150 kuruş olmasına rağmen, Belediye Başkanı, izin vermeme tehdidi ile 1200 metrekare olan 2 parselin ifrazı için 30 bin TL almıştır.

• 2009 yılından bu yana plansız alanlara ifraz izni verilmezken, söz konusu Çiftçi’nin kardeşi A. Çiftçi’ye ait yerler ranta dönüştürülmüştür.

• Belediye başkanlığı süresince Çiftçi ailesinin mal varlığı katlanarak artmış, Çiftçi, kamu yararı gözetmeksizin kendisine ait tarım alanlarını ilçe planında ticari alan olarak göstermiş, ruhsatsız işyeri çalıştırmıştır.

Suç duyurusunda, son 6 yıl içinde yapılmış ihaleler, imar değişiklikleri, yapı ruhsatları ve alınan harçların incelenmesi istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.