1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. 9 TL'lik Paketin 7.5 lirası VERGİ
Enflasyon Nisanda Yüzde 11i AŞTI

Enflasyon Nisan'da Yüzde 11'i AŞTI

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar neticesinde yıllık enflasyon nisan ayında tepe noktasına ulaşarak yüzde 11'i aştı.

A+A-

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar neticesinde yıllık enflasyon nisan ayında tepe noktasına ulaşarak yüzde 11'i aştı.

TÜİK, nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Yıllık enflasyon Tüketici Fiyatları Endeksi'nde (TÜFE) yüzde 11.14, Üretici Fiyatları Endeksi’nde (ÜFE) ise yüzde 7.65 oldu. 12 aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon ise tüketici fiyatlarında yüzde 8,59, üretici fiyatlarında ise yüzde 10,72 düzeyinde gerçekleşti.

TÜFE’de nisan ayında yüzde 1.52 artış yaşandı. Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış yüzde 18,53 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti.

ÜFE'de ise yüzde 0.08 artış gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 12,89 ile Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir illerinde gerçekleşti.

Tarım sektörü endeksinde, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,92 artış kaydedildi. Sanayi sektörü endeksinde ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,92 artış yaşandı. ÜFE sonuçları sanayinin alt sektörleri açısından incelendiğinde en yüksek aylık artış yüzde 4,39 ile ham petrol ve doğalgaz çıkarımı alt sektöründe gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.