Edirne-Kars Arası Hızlı Tren HAYALİ

Edirne-Kars Arası Hızlı Tren HAYALİ

Ankara-Konya Hızlı Tren hattının açılmasının ardından, 29 ile daha hızlı tren gidecek.

A+A-

Ankara-Konya Hızlı Tren hattının açılmasının ardından, 29 ile daha hızlı tren gidecek. 2023 yılına kadar 29 şehre kadar gidecek olan hızlı tren, 1.5 gün süren Edirne Kars yolculuğunu ise 8 saate indirecek.
Hizmete açılan ve inşaatı devam eden, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Sivas hatlarına ek olarak 5 Bin 731 kilometre hızlı tren hattının inşaatına başlanacak. 2023 yılında ise Türkiye’de toplan hızlı tren hattının uzunluğu 10 Bin Kilometreye ulaşacak. Yaklaşık 1,5 gün süren Edirne Kars arası da 8 saate inecek ve Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna yolculuk yapılabilecek.

Yapımı halen devam eden Ankara-İstanbul Hızlı Tren projesinin Eskişehir-İstanbul bölümü 20113’de Ankara-Sivas hattı ise 2015 yılında tamamlanacak. Devlet Demir Yolları ayrıca, Hızlı tren hatlarının yanında 5 Bin kilometre uzunluğunda konvansiyonel hat yaparak, tren hızını 160 kilometreye çıkarmayı hedeflediğini bildirdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.