Doktorların Yazdığı İlaçlar İNCELENECEK

Doktorların Yazdığı İlaçlar İNCELENECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu, 120 bin doktor ile bütün hastaneleri izlemeye alacak.

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu, 120 bin doktor ile bütün hastaneleri izlemeye alacak. Yazdığı ilaç ya da muayene ve ameliyatlarda sapma görünen doktordan bu savunması istenecek.

Sağlık harcamaları içinde sahte reçete, gereksiz tetkik ve muayene gibi suistimallerin devlete faturasının yıllık 3 milyar civarında olduğu tahmin ediliyor. Zaman gazetesinin haberine göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bu durumun önüne geçebilmek için yeni bir adım atıyor.

Kurum, doktor ve hastaneleri 25 kategoride sınıflara ayıracak. SGK böylece 120 bin doktor ile bütün hastaneleri izlemeye alacak. Bu çalışmanın ardından kendi kategorisindeki hastaneye göre faturası kabarık çıkan hastane sorguya alınacak.

Doktorlar da aynı şekilde kendi grubundaki doktorlarla kıyaslanacak. Kendi grubundaki doktora kıyasla daha fazla ilaç yazan, ameliyat yapan doktora bunun nedeni sorulacak. Hep aynı firmanın ilacını yazan ya da yazdığı reçete sürekli aynı eczane tarafından ödenen doktorlardan bu durumu izah etmeleri istenecek. Bu düzenleme ile 120 bin doktora her ay e-mail gidecek. Kim ne kadar ilaç yazdığının bilgisini ekranında görecek. Kendi grubundaki doktora göre yazdığı ilaç ya da muayene ve ameliyatlarda sapma görünen doktordan bu duruma ilişkin savunması istenecek.

Doktorun geçerli bir izahı yoksa inceleme genişletilerek ilaç yazılan hasta veya muayene edilen kişiler ya da ilacın alındığı eczane kapsama alınacak. Böylece bir suistimal olup olmadığı masaya yatırılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.