1. HABERLER

  2. Şili'de Madencilerin KURTULUŞ Bayramı
Doğubayazıt'ta Boru Hattına SABOTAJ

Doğubayazıt'ta Boru Hattına SABOTAJ

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki doğalgaz boru hattında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

A+A-
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki doğalgaz boru hattında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.
Doğubayazıt-Gürbulak karayolunun 3. kilometresinde, Topçatan köyü yakınlarından geçen İran’dan Türkiye doğalgaz taşıyan boru hattında PKK saldırısı nedeniyle patlama meydana geldi.
Patlamanın etkisiyle çevredeki bazı iş yerleri ile evlerin camı kırıldı, boru hattında yangın çıktı. Vatandaşların kısa süreli panik yaşadığı olayın ardından bölgeye çok sayıda polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi.
BOTAŞ görevlilerince Türkiye-İran arasındaki Gürbulak Sınır Kapısı’nda ve ilçe merkezinde bulunan vanaların kapatılmasıyla boru hattındaki yangın da dakikalar sonra şiddetini yitirdi. İtfaiye ekipleri, alevlerin şiddetini yitirmesiyle söndürme çalışmasına başladı.

 

DOĞALGAZ HATTINI PKK’NIN PATLATTIĞI AÇIKLANDI
Patlamaya ilişkin valilikten yapılan açıklamada "Terör örgütü mensuplarınca yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda kısa süreli bir yangın çıkmış olup İran Ankara hattında doğalgaz akışı kesilmiştir. Olayla ilgili güvenlik kuvvetlerince olayın oluş şeklini aydınlatıcı çalışmalara başlanılmıştır. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Şüpheli veya şüphelilerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.