DİSK Genel İş Kars Şubesinde KONGRE

DİSK Genel İş Kars Şubesi'nde KONGRE

DİSK Genel İş Kars Şubesi 4. Olağan kongresi yapıldı.

A+A-

DİSK Genel İş Kars Şubesi 4. Olağan kongresi yapıldı. Oyların tamamını alan Mesut Özer DİSK-Genel İş Kars Şubesinin 4. başkanı seçildi
3-4-5 Ocak tarihlerinde Kars Belediyesinde yapılan delege seçiminde delegelerin tamamının oyunu alan Mesut Özer’in tek liste ile girdiği seçimde toplam 72 delege oy kullandı. Oyların tamamını alan Mesut Özer DİSK-Genel İş Kars Şubesinin 4. başkanı seçildi.


Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan seçim Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Remzi Çalışkan’ın konuşması ile başladı.
Ülke gündemi ile ilgili konularda görüşlerini açıklayan Çalışkan, Torba Yasası ile emek alanına bir saldırı gerçekleştirildiğini ve bu saldırı karşısında DİSK ve KESK dışında diğer sendikaların sessiz kaldığını belirtti.
Şube Başkanı Mesut Özer de, “Kars emekçileri adına, siz değerli başkanları, misafirleri ve emekçileri saygıyla selamlıyorum. Ülkede son dönemlerde başta emek alanı olmak üzere. Siyasal sosyal ve toplumsal alanlarda baş gösteren baskı, inkar, sindirme ve ötekileştirme politikaları her zamankinden daha kirli bir şekilde devam etmektedir. Özellikle bir süreden beridir tekel işçileri ile gündemleşen ve şimdi de torba yasasıyla birlikte belediye işçileri üzerinde yürütülen emeğin ve emekçinin sömürülmesi, bunun yanı sıra kendi yandaş kadrolarını kayıran, işçileri taşeronlaşma ve açlıkla terbiye etmek isteyen anlayışın nasıl derin ve kirli emelleri olduğunu uzun vadede işçi örgütlenmesini de bitirip kendi yarattığı dünyada yaşamaya mahkum etmek istemektedir.” dedi.
Özer şöyle konuştu: “Demokratik bir ülkeye yakışır bir şekilde halkların talepleri dikkate alınmalıdır. Katı merkeziyetçi, tıkayıcı yönetimler yerine yetkinin tabanla paylaşıldığı katılımcı yönetim tarzlarının hayata geçirilmesi bu ülkenin demokratik geleceği için büyük önem taşıdığı kanısındayız. Bu samimi duygularla Kars emekçileri olarak halkların ulusal ve uluslar arası haklarının korunması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Özgür yarınlara hep birlikte vereceğimiz emekle ulaşacağımıza olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum. Yaşasın barış, yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın devrimci geleneğin temsilcisi DİSK”
DİSK GENEL İŞ SENDİKASI KARS ŞUBESİ YÖNETİM KURULU:
Şube Başkanı: Mesut Özer
YÖNETİM KURULU ASIL:
Metin Aktemur
Zafer Kepenekçi
Mustafa Kaya
Zafer Muratoğlu
Kemal Osmanoğlu
Hasan Poliçe
Mustafa Kenç
Ahmet Altunbey
YÖNETİM KURULU YEDEK:
İsmet Parlak
Cenk Burak Yıldız
İsmail Acar
Aşkın Cilvez
Enser Ağbulak
Turan Muğlu
Tehmen Zariç
Emrah Kirmik
DENETİM KURULU ASIL:
Alparslan İşkey
Kemalettin Narçın
Medet Uzunay
DENETİM KURULU YEDEK:
Yılmaz Bekirhan
Burhan Sönmez
Budak Polat
DİSİPLİN KURULU ASIL:
Bayram Yıldız
Milazım Kaya
Yaver Polat
DİSİPLİN KURULU YEDEK:
Aydın İnik
Mevlüt Göyce
Orhan Tanrıverdi
ÜST KURUL ASIL:
Mesut Özer
Turgut Katok
Bülent Maçi
Ahmet Naki
ÜST KURUL YEDEK:
Sedat Bağış
Hakan Ataş
Ulaş Uluman
Ramazan Tüten


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.