1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Seçim Takvimi İşliyor... Kesinleşen Aday Listeleri Yayımladı
Demirtaştan Erdoğana Sert YANIT

Demirtaş'tan Erdoğan'a Sert YANIT

BDP Eş Genel Başkanı Selattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ın partisine yönelik sert sözlerine karşılık 'Utanç verici bir konuşmaydı' dedi.

A+A-

BDP Eş Genel Başkanı Selattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ın partisine yönelik sert sözlerine karşılık 'Utanç verici bir konuşmaydı' dedi. Demirtaş, '50 bin defa lanet olsun oyunuza da çıkarlarınıza da siyasetinize de' şeklinde konuştu.

Demirtaş'tan Başbakan'a cevap

Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: Orada sınır yok, mayın yok, teller yok. Bu köydekilerle karşı köydekiler akraba. Son bir aydır her gün gidiyorlar. Son bir aydır karakol izin vermiş durumda.

50 ve 100'er kişilik gruplar ger gün katırlarla gidiyorlar. 28 Aralık'ta öğlen saatinde devletin karakolunun önünden gidiyorlar. Kaç kişinin gittiğini karakol biliyor. İki yol var, ikisi de karakolun önünden geçiyor. Bunların hepsi tanık anlatımıdır.

BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMALARI ACI OLMUŞTUR
AKP ve devletin tavrı katliam kadar acı olmuştur. Bugün Başbakan'ın açıklamaları katliam kadar acı olmuştur. Bilmeyen de katliamın sorumlusu BDP'dir, Başbakan da BDP'den hesap soruyor sanacak

ÖZÜR DİLEYECEKSİN
Göstermelik şahlanmayla bize hesap soruyor. Biz senin meşruiyetini tanımıyoruz. Kanlı ellerinin hesabını vereceksin. Haddine değil BDP'den hesap sormak. Çıkıp bu çocukları katlettiğin için özür dileyeceksin. Sen bizden hesap soramazsın. Sen bu katliamın baş sorumlususun. Önce bunun hesabını vereceksin. Öyle BDP'ye bağırarak bu işi kapatamazsın. Bu sayfa BDP'ye bağırarak kapanmaz. Asla aklından çıkarma. Zerre-i miskal tereddüt etmeyiz.

Sen öldürmeyi de çarpıtmayı da yalan söylemeyi de iyi biliyorsun. BDP istismar ediyormuş. BDP hangi ölümden sonra açıklama yapmadı bugüne kadar.
Sen 35 kişinin katledildiği bir yerde BDP'ye saldırıyorsun. Sanki savaş uçaklarını kaldıran BDP'dir
Sanki bu savaş politikalarını yürüten biziz.

BU ÜLKE DUYGUDA İKİYE BÖLÜNDÜ
Senin lütfun değil bizim burada olmamız. 'Bu ülkeyi böldünüz' diyorum. Burada bir acı var, öbür tarafta eğlence var. Kimse bu acıyı görmüyor. 'Bu ülkeyi böyle böldünüz' diyorum. Kendisi çıkıp 'bunlar ülkeyi böldü' diyor. Lafı anlamıyor ama ne yapalım Başbakan yapmışlar. Zorla da olsa anlatacağız. Bu ülke duyguda bölündü.

Çıkıp kürsüden bize oy veren milyonlara hakaret yağdırdınız. Duygu düzeyinde şu anda 2 ülke var. Kimse kimseyi kandırmasın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.