1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 14 Yaşındaki İsmet İçin Uygun İlik Bulundu
Demirtaş: Oyum BARIŞ İÇİN

Demirtaş: Oyum BARIŞ İÇİN

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş oyunu Hakkari'de kullandı.

A+A-

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş oyunu Hakkari’de kullandı.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş sabah saatlerinde oyunu kullanmak üzere Biçer Mahallesi’nde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu’na gitti. Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP Hakkari İl Başkanvekili Orhan Koparan ile birlikte okula giden Demirtaş 1018 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Demirtaş, oy kullanma işlemi sırasında, “Bu oyu mücadelede yaşamını yitiren şehitlerimizin anne ve babaları ile barış adına kullanıyorum” dedi. Halkın yoğun bir ilgi ile karşıladığı Demirtaş’ın oy kullandığı esnada elinde kamera ile içeri giren sivil bir polis orada bulunan vatandaşların ikazları üzerine dışarı çıkarıldı. Polisin dışarı çıkarılması esnasında kısa bir gerginlik yaşandı.

‘Başbakan yarın zorla oy kullanıldı demesin’

Çok sayıda çevik kuvvet polisinin bulunduğu okul bahçesinde kısa bir konuşma yapan Demirtaş, “Şimdi burası Hakkari. Başbakan yarın bir gün burada halka baskı yapıldı, zorla oy kullandırıldı, şu yapıldı bu yapıldı demesin. Çünkü gezdiğim okulların birçoğunda sandığın başında çok sayıda polis memuru duruyor. Sandık başkanının çağrısı olmamasına rağmen sandığın başında bekliyorlar.” dedi.

‘Bir baskı varsa, sandık başlarında kalaşnikoflarla bekleyenlerin baskısıdır.”

Polisin içerde kamera çekimi yaptığına dikkat çeken Demirtaş, “Gördüğünüz gibi bütün binalar kalaşnikoflu polisler tarafından korunuyor. Yani halkın veya başkasının baskısı söz konusu değil. Burada varsa bir baskı sandık başında kalaşnikof ile bekleyenlerin baskısıdır.” şeklinde konuştu. Demirtaş’ın ardından Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu da 23 İlköğretim Okulunda bulunan 1094 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.