1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Görgülüarslan Biga Kaymakamlığına Atandı
Çifte Cinayetin Katil Zanlısı YAKALANDI

Çifte Cinayetin Katil Zanlısı YAKALANDI

Nihat Özkan, Eskişehir de bir akrabasının çiftliğinde saklanırken yakalandı.

A+A-

Eşini tabancayla ve birlikte kaçtığı eniştesini onlarca bıçak darbesiyle öldürdü, 'Üzerimden büyük bir yük kalktı' dedi

Nihat Özkan, Eskişehir de bir akrabasının çiftliğinde saklanırken yakalandı.

Kulu ilçesinde, 1 yıl önce evi terk eden eşi 28 yaşındaki Medine Özkan’ı tabancayla başına 2 el ateş ederek, birlikte yaşadığı 32 yaşındaki Mehmet Boztoprak’ı da 30 yerinden bıçaklayarak öldüren 32 yaşındaki Nihat Özkan, Eskişehir’de bir akrabasının çiftliğinde saklanırken yakalandı. Özkan’ın polise verdiği ifadede, "Eşim, kız kardeşimin eşiyle 1 yıl önce evi terk edip kaçtı. İzlerini bulmak için il il aradım. Adreslerini tespit edip namusu temizledim. Üzerimden büyük bir yük kalktı" dediği öğrenildi.

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde evlenen Medine ve kahve işleten Nihat Özkan’ın iki çocukları dünyaya geldi. Ancak Medine Özkan, yaklaşık 1 yıl önce evi terk edip, ortadan kayboldu. Medine Özkan’ın izine rastlanmaması üzerine kendi ailesi, polise kızlarının kaybolduğunu bildirdi. Bu sırada Nihat Özkan ise eşinin, kendi kız kardeşinin eşi 2 çocuk babası Mehmet Boztoprak ile kaçtığını öğrendi.

İL İL İZLERİNİ ARADI

Bunun üzerine Nihat Özkan, eşi Medine Özkan ve eniştesi Mehmet Boztoprak’ın izini bulmak için il il dolaşmaya başladı. Nihat Özkan, en son geçen hafta, bir arkadaşı aracılığıyla eşi ve eniştesinin Konya’nın Kulu İlçesi’nde Cumhuriyet Mahallesi Sürmeli Sokak’ta kiraladıkları bir evde oturduklarını saptadı. Nihat Özkan, kahvede yanında çalışan İsmail Yaman ile birlikte geçen pazar günü siyah bir ciple Kulu’ya geldi.

TABANCA TUTUKLUK YAPINCA BIÇAKLA SALDIRDI

Geçen pazar günü evin kapısını kırıp içeri giren Nihat Özkan, önce eşi Medine Özkan’ın başına tabancayla 2 el ateş etti. 2 çocuk annesi Medine Özkan kanlar içinde yerde kalırken, öfkeli Nihat Özkan ardından namluyu Mehmet Boztoprak’a doğrulttu. Tabanca tutukluk yapınca, Özkan, Boztoprak’ın başına tabancanın kabzasıyla vurdu. Bu sırada Boztoprak, odanın birine girip kapıyı arkadan kilitledi. Kapıyı kırıp içeri giren Özkan, bu kez Boztoprak’a bıçakla saldırdı. Kanlar içinde kalan Boztoprak, Özkan’ın elinden kurtulup başka odaya kaçtı. Peşinden koşan Özkan, Boztoprak’ı yakalayıp bıçağı defalarca sapladı. Özkan, ardından evin dışında gözcülük yapan İsmail Yaman ile birlikte aracına binip kaçtı.

SON NEFESİNDE KATİLİNİN İSMİNİ SÖYLEDİ

Medine Özkan, olay yerinde yaşamını yitirirken, vücudunun 30 yerinden bıçaklanan Mehmet Boztoprak, evden çıkıp çevresinden yardım istedi. Son nefesinde katilinin ismini de söyleyen Boztoprak, kaldırıldığı Kulu Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, Medine Özkan’ın çevresindekilere Mehmet Öztoprak’la evli olduğunu söylediğini ve adını ’Çiçek’ olarak tanıtıp bir mobilya mağazasında çalıştığını, Mehmet Boztoprak’ın da inşaatlarda işçi olarak çalıştığını belirledi. Polis, kentteki Mobesse ve güvenlik kamera kayıtlarını inceleme altına aldı. Ardından Özkan’ın kçatığı aracın en son Ankara karayolunda görüldüğünü saptadı.

YURT DIŞINA KAÇMAK İSTERKEN YAKALANDI

Bunun üzerine polis, Özkan’ın yakın bölgelerde akrabalarının olup olmadığını araştırdı. Eskişehir’de bir akrabasının olduğunu ve Özkan’ın buraya gidebilme ihtimali üzerinde duran Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nce oluşturulan özel ekip, Eskişehir’e gitti.

Yurt dışına kaçma hazırlığında olan Özkan, Eskişehir’de saklandığı bir akrabasının çiftliğinde dün akşam saatlerinde Yaman ile birlikte gözaltına alındı.

’NAMUSUMU TEMİZLEDİM, ÜZERİMDEN BÜYÜK BİR YÜK KALKTI’

Sorgulanmak için Kulu Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Özkan’ın polise verdiği ilk ifadesinde, "Eşim, kız kardeşimin eşiyle 1 yıl önce evi terk edip kaçtı. İzlerini bulmak için il il aradım. Adreslerini tespit edip eve geldim. Namusu temizledim. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Şu an rahatım" dediği öğrendi. İkisinin de öldüğünü sanıp evden ayrıldığını belirten Özkan, "Mehmet Boztoprak’ı o kadar bıçakladım, öldü diye bırakıp ayrılmıştım. Yaralı olarak kurtulduğunu ve sonradan öldüğünü de gazetelerde okudum" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.