1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Şırnak'ta Taciz İddiası... Gözaltındaki 'Uzman Çavuş' Tutuklandı
Caddeye Deniz Gezmiş Adı VERİLEMEZ!

Caddeye Deniz Gezmiş Adı VERİLEMEZ!

Hozat Belediyesi'nin 'Deniz Gezmiş' ismini bir caddeye verme talebi 'ayrımcılığa ve bölücülüğe' yol açtığı gerekçesiyle reddedildi.

A+A-

Hozat Belediyesi'nin "Deniz Gezmiş" ismini bir caddeye verme talebi "ayrımcılığa ve bölücülüğe" yol açtığı gerekçesiyle reddedildi.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, "Başbakan, Erdal Eren için ağlıyorsa Gezmiş'in isminin de yaşatılmasına izin vermelidir" dedi.

Tunceli Hozat'ta belediye yetkililerinin "Deniz Gezmiş" isminin caddeye verilmesi talepleri "ayrımcılığa ve bölücülüğe" yol açtığı gerekçesiyle reddedildi.

Hozat Belediyesi, Köprübaşı Mahallesi'ne bulunan Taner Yolu olarak geçen caddeye 70'li yılların devrimci liderlerinden Deniz Gezmiş'in ismini vermek istedi. Ancak, bu talep, Hozat Kaymakamlığı tarafından suç ve suçluyu övmekten ötürü kabul edilmedi.

Bunun üzerine Belediye, Malatya İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, "Deniz Gezmiş Caddesi" adının ayrımcılığa ve bölücülüğe yol açtığı gerekçesiyle davanın reddedilmesine karar verdi.

Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, Deniz Gezmiş'in Hozat halkı için önemli olduğunu ve ismini caddede yaşatmak istediklerini söyledi.

"Başbakan, eğer Erdal Eren için çıkıp ağlıyorsa Deniz Gezmiş isminin de bir cadde, bir sokakta yaşatılmasına izin verilmelidir. İnsanları kurşuna dizerek öldüren Mustafa Muğlalılı'nın ismi bir kışlaya verilebiliyor. Bütün haklarımızı sonuna kadar kullanıp bu davanın takipçisi olacağız."

Konak, 2009'da da Deniz Gezmiş ismini bir caddeye vermek için girişimde bulunduklarını, ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) oylarıyla reddedildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.