1. HABERLER

  2. Büyük Katedral'de 'NAMAZ'a İzin Çıktı
Büyük Katedral'de 'NAMAZ'a İzin Çıktı

Büyük Katedral'de 'NAMAZ'a İzin Çıktı

MHP Lideri Bahçeli'nin 1 Ekim'de Ani'deki Büyük Katedral'de Cuma namazı kılmasına Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan izin çıktı.

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve 40 il başkanının 1 Ekim’de Ani harabelerinde Büyük Katedral olarak bilinen Fethiye camisinde cuma namazı kılmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan izin çıktı.

Kars’a 45 kilometre uzaklıkta Türkiye- Ermenistan sınırında bulunan Ocaklı köyündeki Ani harabelerinde Bahçeli ve 40 il başkanı namaz kılmak için başvurmuştu. Fethiye camisinde TBMM’nin açılacağı 1 Ekim günü cuma namazı kılacaklarını söyleyen MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, camideki hazırlıkların bugün tamamlanacağını bildirdi.

Aktaş, “Bakanlığın izin belgesini valilikten aldım. Alparslan, 16 Ağustos 1064 Pazartesi günü Ani’yi fethetti. Dört gün sonra Katedraldeki haçı indirerek ilk cuma namazını kıldı. Biz de 946 yıl sonra Ani’de cuma namazı kılacağız. Hutbe için ses düzeni, mimber hazır” diye konuştu.

Namaza Iğdır, Kars, Ağrı, Erzurum, Ardahan ve komşu Nahcivan’dan çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Bu arada MHP’yi ziyaret eden ABD heyeti, “Ani’ye niye gidiyorsunuz?” diye sordu. MHP, “Nasıl ki Sümela ve Akdamar’da ayin yapılmasını saygıyla karşıladık. Fethiye Camii’ndeki cuma namazı da saygıyla karşılanmalı” karşılığını verdi.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’de Ashwin Biyanki başkanlığındaki heyet, dün TBMM’ye gelerek MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır’la bir görüşme yaptı ve bir ara Ani’yi sordu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.