1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ermenistan Tartışmalı Bölgelerden Çekilecek
Boris Johnson Yoğun Bakımda

Boris Johnson Yoğun Bakımda

Covid-19 testi pozitif çıkan ve 10 gündür evinde karantinada tutulan Britanya Başbakanı Boris Johnson, dün kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı.

A+A-

Yeni tip Coronavirüs (Covid-19) tedavisi gören Britanya Başbakanı Boris Johnson, durumunun kötüleşmesi nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı.

Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, Johnson'ın dünden bu yana doktor gözetimi altında tutulduğu belirtilirken, "Bu öğleden sonra Başbakan'ın durumu kötüleşti. Sağlık ekibinin tavsiyesi üzerine hastanedeki yoğun bakım ünitesine alındı" denildi. 

Guardian’ın haberine göre Boris Johnson’ın bilincinin yerinde olduğu açıklanırken, yoğun bakım ünitesine solunum cihazına ihtiyaç duyulması ihtimaline karşı tedbir olarak alındı.

BBC’nin haberine göre Boris Johnson, Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın gerektiğinde kendi yerine vekalet etmesini istedi.

"Rutin testler için hastaneye gittim" demişti

55 yaşındaki Johnson, coronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından 10 gün boyunca ateşinin düşmemesi nedeniyle dün Londra’da St. Thomas hastanesine kaldırılmıştı.

Boris Johnson gün içinde Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Doktorumun tavsiyesi üzerine, coronavirüs semptomları nedeniyle bazı rutin testleri yaptırmak üzere dün gece hastaneye gittim. Moralim iyi ve iletişimde olduğum ekibimle birlikte herkesi güvende tutmak için bu virüsle mücadeleyi sürdürüyoruz."

27 Mart Cuma günü Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklayan Johnson, 10 gündür evinde karantina altındaydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler