1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | KKDGC’nin Yeni Başkanı Seçildi
Borç Ödemesinde Yarın Son GÜN

Borç Ödemesinde Yarın Son GÜN

Vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasının 4'ncü taksidi 30 Kasım'da son bulacak.

A+A-

Kars İl Defterdarı Osman Şimşek, geçmişe dair vergi borçlarının yeniden yapılandırılması ve ödeme vadeleri hakkında yaptığı açıklamada, 4’ncü taksit ödemelerinin 30 Kasım’da son bulacağını bildirdi.
Şimşek, mükelleflere seslenerek, “Taksitlerinizi zamanında ödeyin, kanun hükmünde ki kolaylıktan faydalanın” dedi.

Şimşek şunları söyledi: “Bilindiği üzere bazı alacakların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili 6115 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle kesinleşmiş kamu alacakları 36 aya kadar her taksit 2 ayda bir ödenmek suretiyle taksitlendirilmiş bulunmaktadır. Mükelleflerimiz Kasım’ın sonuna kadar 4. taksitin ödeme süresi gelmiş bulunmaktadır. 30 Kasım 2011 tarihinde son taksiti son ödeme tarihidir. Buna göre 4. taksit içerisinde 2 taksitini yatırmamış olan mükellefler bu 2 taksitini en son taksitle birlikte gecikme zammı ile ödediği takdirde, kanun hükümlerinden yararlanabilmektedirler. Ancak 3 taksiti yatırmayan mükellefler ihlal ettikleri için bu kanuna göre verilen imkânlardan yararlanması söz konusu olmayacaktır. Bu takdirde yapılandırmadan önceki borç miktarının tamamını ödemek durumunda kalacaklardır. O nedenle mükelleflerimiz borçlarını yatırdıklarında kanun hükmündeki kolaylıktan faydalanabilmeleri için 3 taksiti geçirmemelidirler. Biz vergi dairesi olarak tüm imkânlarımızla tahsilât yapmaya devam ediyoruz. Mükelleflerimiz ayrıca bankalar aracılığıyla da borçlarını yatırabilmektedirler. Mükelleflerimizin borçlarını 30 Kasım’a kadar yatırmalarını diliyorum.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.