1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de de Hamza Dağ Aday Gösterildi
BDPli Vekiller Açlık Grevine BAŞLADI

BDP'li Vekiller Açlık Grevine BAŞLADI

BDP'li vekiller tutuklu Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'a destek amacıyla açlık grevine başladı.

A+A-

BDP'li vekiller tutuklu Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız’a destek amacıyla açlık grevine başladı.

Diyarbakır Cezaevi’nde süresiz açlık grevi başlatan Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve diğer siyasi tutuklulara destek vermek için BDP ve Blok milletvekilleri Barış ve Demokrasi Partisi Genel Merkezi'nde 2 günlük açlık grevine başladı.

Geçtiğimiz günlerde BDP’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, “AKP Hükümeti’nin aralıksız sürdürdüğü siyasi soykırım operasyonlarını, İmralı Cezaevi’nde giderek ağırlaştırdığı tecrit uygulamalarını ve Kürt sorununda çatışmaları tırmandıran operasyonlarını protesto amacıyla” Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve diğer siyasi tutukluların kaldıkları Diyarbakır Cezaevi’nde süresiz açlık grevi başlattığı bildirilmişti.

Açıklamanın devamında şöyle denilmişti: "Selma Irmak ve diğer siyasi tutukluların direnişini, eylemini selamlıyoruz. Bu direnişin, bu çabaların diyalog, müzakere, çözüm ve demokratikleşme sürecinin başlamasına katkı sunacağına inanıyoruz"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.